Povežite se s nama

Mozaik

U CTK-u će se održati konferencija Kako očuvati kulturnu baštinu?

Objavljeno

na

U Centru tehničke kulture Rijeka u utorak, 17. prosinca od 10 do 12:30 sati bit će održana konferencija Kako očuvati kulturnu baštinu? 

Namijenjena je profesorima i učiteljima te svima koje zanima ova tema, a provodi se kroz dvogodišnji projekt Erasmus+, Crowddreaming – mladi stvaraju digitalnu kulturu. Cilj je konferencije učiteljima i profesorima prezentirati na koje sve načine pomoću digitalizacije i prenošenjem znanja učenicima, mogu pomoći očuvanju kulturne baštine. Na jednom mjestu okupit ćemo predstavnike Ministarstva kulture, Primorsko-goranske županije, profesore i predstavnike Centra za industrijsku baštinu kako bi otkrili na koji način oni rade na očuvanju kulturne baštine i koliko u tom procesu koriste digitalizaciju. 

Na samom događanju, predstavit ćemo i naš projekt Crowddreaming – mladi stvaraju digitalnu kulturu i objasniti mogućnosti sudjelovanja u istom, a krajnji je cilj ovog projekta potaknuti nastavnike i profesore da s učenicima osmisle radionice s ciljem ponovnog otkrivanja i očuvanja kulturne baštine kako bi je bolje razumjeli.  

Na konferenciji će na temu Digitalizacija kulturne baštine iz aspekta konzervatora: Primjena u svakodnevnom radu, Deklaracija o suradnji na unapređenju digitalizacije kulturne baštine i primjeri dobre prakse govoriti konzervatorice Mia Rizner i Sara Blažević iz Ministarstva kulture,  Ivana Golob i Kristina Pandža iz Centar za industrijsku baštinu predstavit će aplikaciju za digitalizaciju i prezentaciju kulturne baštine, dok će Jelena Mateševac, viša stručna suradnica u Primorsko-goranskoj županiji prezentirati projekt Putovima Frankopana – od povijesne priče do kulturno-turističke rute, a profesorica Gordana Frol, OŠ Vežica predstavit će dobru praksu u toj školi koja se provodi kroz projekt Građanin. Sanjin Smajlović iz Centra tehničke kulture  Rijeka na samom će kraju predstavit projekt Crowddreaming – mladi stvaraju digitalnu kulturu i metoda i mogućnosti širenja dobro razvijene prakse. Za sve sudionike konferencije je osiguran ručak, a potrebna je prijava putem stranice www.ctk-rijeka.hr.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram