Povežite se s nama

Sport

U Opatiji predstavljena knjiga “Preluk – legenda koja živi”

Objavljeno

na
Predstavljanje knjige Gorana Slavića “Preluk – legenda koja živi” održano je sinoć ju Vili Antonio u Opatiji. Uz autora Gorana Slavića na promociji su sudjelovali izdavač Vladimir Vujnović i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

– Ova knjiga je napravljena na znanstvenim osnovama. Goran Slavić je jako dugo radio na tome, prvenstveno kroz Rodoslovni muzej Liburnije i Kastavštine gdje je sakupljena fenomenalna građa, istaknuo je Vladimir Vujnović

– Knjiga prikazuje biografije svih svjetskih prvaka u brzinskom motociklizmu, koji su vozili utrke svjetskog prvenstva na Preluku od 1969. do 1977. godine. Govori i o svim ostalim značajnim natjecanjima u auto-moto sportu na području Matulja i Opatije.  Ideju za pisanje monografije dobio sam prilikom organizacije izložbe ‘Preluku za 80. rođendan’ kada nisam ni slutio koliko će me daleko cijela priča odvesti, rekao je Goran Slavić.

– Opatija je nedjeljivo povezana s Prelukom i njegovom slavnom auto-moto prošlošću, stoga ćemo tu činjenicu u budućnosti obilježiti onako kako Preluk zaslužuje, naglasio je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Za vrijeme rada na knjizi sakupljeno je mnogo foto i video materijala, što iz lokalnih izvora, a što iz Trsta, Beča, Budimpešte i Rima. Završeno je i snimanje dokumentarnog filma Preluk legenda. O Preluku u filmu ne govore samo svjetski prvaci već i Igor Eškinja, Nikola Vrcić, Ivan Vanja Frančišković, Bernie Ecclestone, Boris Sušanj, Goran Slavić, Zdravko Matulja, Giacomo Agostini i mnogi drugi. Autor filma je riječki novinar Damir Konestra, a premijera će biti održana krajem prosinca u Opatiji.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram