Povežite se s nama

Vijesti

U Opatiji se održava konferencija ToSEE na temu “Kreiranje inovativnog turističkog doživljaja: Put prema produljenju turističke sezone”

Objavljeno

na


U Opatiji se u organizaciji Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, od 16. do 18. svibnja 2019., održava 5. međunarodna znanstvena konferencija ToSEE (Tourism in Southern and Eastern Europe) 2019. godine – Kreiranje inovativnog turističkog doživljaja: Put prema produljenju turističke sezone.

Svečanom otvorenju Konferencije prisustvovali su gospodin Frano Matošić, državni tajnik pri Ministarstvu turizma Republike Hrvatske, dr.sc. Irena Peršić Živadinov direktorica Turističke zajednice Kvarnera, gospodin Ivo Dujmić, gradonačelnik grada Opatije. 

Cilj Konferencije je predstaviti najnovija istraživanja u području novih oblika turizma koji imaju važnu ulogu u produljenju sezone kao i promovirati činjenicu da turisti žele nova, drugačija iskustva u destinaciji. Plenarni predavači u sklopu otvorenja bili su prof.dr.sc.Irena Ateljević sa Instituta za turizam i gostujući profesor na Wageningen Sveučilištu u Nizozemskoj koja je održala predavanje pod nazivom „Transformacijski turizam u 21. stoljeću: Što je potrebno da se prijeđe ‘s riječi na djela’?”, te dr.sc. Fabio Carbone sa Coventry Sveučilišta iz Velike Britanije, koji je održao predavanje pod nazivom „Promišljanje o vezi kulturnog nasljeđa, turističkog doživljaja i mira“.

Na Konferenciji također sudjeluje i stotinjak renomiranih znanstvenika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Portugala, Rumunjske, Estonije, SAD-a i Njemačke koji će kroz sedam sekcija, odnosno 55 izlaganja predstaviti najnovija istraživanja iz područja turizma i ugostiteljstva te ostalih povezanih područja.

Posljednja sekcija Konferencije održava se sutra, 17. svibnja, u Nacionalnom parku Risnjak s ciljem poticanja razvoja turizma u gorskom dijelu Republike Hrvatske. Posljednjeg dana Konferencije, 18. svibnja, na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki organizira se radionica za doktorande pod vodstvom prof.dr.sc. Irene Ateljević. Tema radionice je “Ključne paradigmatske škole u turističkim studijama i kako doseći različitu publiku svojim znanstvenim radom“.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže