Povežite se s nama

Crna kronika

U policijskoj akciji “Krempita” devet osoba osumnjičeno za porezne prijevare

Objavljeno

na
Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci i nadležnim uredom Porezne uprave završili su drugu fazu  akcije kodnog imena „Krempita“. Kriminalističko istraživanje je provedeno nad devetoricom hrvatskih državljana u dobi od 38 do 69 godina zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela utaja poreza ili carine, računalno krivotvorenje i zlouporaba naprava.

Sumnja se da su kaznena djela počinili u svojstvu odgovornih osoba ugostiteljskih objekata s područja otoka Krka, od siječnja 2014. do prosinca 2017. godine. Radi izbjegavanja plaćanja poreznih obveza s već izdanih i naplaćenih računa brisali su stavke te tako izmijenjene račune s umanjenim iznosima naknadno fiskalizirali i prosljeđivali nadležnom tijelu. Osim spomenute devetorice osumnjičen je i 42-godišnji hrvatski državljanin koji je izradio, prodao i održavao programe za fiskalizaciju koje su ostali koristili.

Počinjenjem kaznenih djela utaje poreza ili carina Državni proračun Republike Hrvatske oštećen je za najmanje 3.577.000 kuna.        

Zbog sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela svih deset osumnjičenih su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Također, za kazneno djelo utaja poreza ili carine, sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, prijavljene su i dvije tvrtke sa sjedištem na otoku Krku.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže