Povežite se s nama

Vijesti

U Rijeci ove subote prosvjed “Pravda za djevojčice”

Objavljeno

naProsvjednim mirnim okupljanjem Riječani će ove subote, 19. listopada, imati priliku izraziti svoj stav o strašnom događaju na zadarskom području gdje je maloljetna djevojka više puta silovana.

“Revoltirani/e sramotnom odlukom Ivana Markovića, suca Županijskog suda u Zadru koji je pustio na slobodu petoro osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje petnaestogodišnje djevojčice u trajanju od preko godinu dana, organiziramo mirno okupljanje koje će se održati ovu subotu, 19.10. u 11 sati na Kontu.

Ovim okupljanjem želimo iskazati solidarnost žrtvi seksualnog nasilja, dati joj podršku i poručiti joj kako nije sama. Ali želimo i poslati poruku nadležnim institucijama kako je ovakvo postupanje od strane sustava u najmanju ruku sramotno i poražavajuće. Umjesto da se orijentira na prava i dobrobit žrtve, naše pravosuđe uporno štiti zlostavljače. To nije pravda, to je zločin.

Žrtvama seksualnog nasilja, kaznenog djela koje se prijavljuje u najmanjem broju u odnosu na učestalost, nadležne institucije, ali i društvo općenito, poručuje kako im ne vjeruje i kako su si (djelomično) same krive za proživljenu traumu. Upravo su to razlozi zašto žrtve seksualnog nasilja nasilje ni ne prijavljuju. Osjećaju se usamljeno i osramoćeno, dok njihovi silovatelji i zlostavljači slobodno šeću ulicama grada u kojem i one žive.

Stoga pozivamo sve da dođu u subotu na Kont zapaliti svijeću za pravosuđe koje to nije, i poručimo im – nekažnjavanje zločina je zločin!”, navodi se u pozivu organizatora okupljanja.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram