Povežite se s nama

Sport

U sportskom kompleksu Žuknica u Kostreni uređeno pomoćno nogometno igralište i tenisko igralište

Objavljeno

na
U sportskom kompleksu Žuknica u Kostreni završeni su radovi na rekonstrukciji malog pomoćnog nogometnog igrališta, trećeg, ujedno i posljednjeg nogometnog terena u ovom kompleksu koji je u potpunosti uređen. Osim nogometnog, uređeno je i tenisko igralište koje je također dio ovog sportskog kompleksa čime su se uvelike poboljšali uvjeti treniranja i rekreacije, ne samo za NK Pomorac 1921 i nego i Teniskom klubu Kostrena.

Malo pomoćno nogometno igralište dobilo je novu podlogu od umjetne trave i novi sustav drenaže. Zamijenjeni su rasvjetni stupovi i uređene prilazne staze, a osobita pažnja usmjerena je na povećanje sigurnosti korisnika. Svi objekti koji se nalaze uz liniju igrališta i nova ograda dobili su zaštitnu oblogu. Igralište je opremljeno i s dva nova nepomična te četiri pomična gola.

U okviru radova kompletno je uređeno i tenisko igralište s teniskim poligonom. Osim nove podloge, oličeni su stupovi i zamijenjena je ograda oko igrališta. Vrijednost svih radova iznosi približno 300 tisuća eura s uključenim PDV-om. Izvođač radova je tvrtka Sportske podloge d.o.o. iz Viškova, a projekt potpisuje i provodi stručni nadzor tvrtka Karloline-Kling iz Liča.

Rekonstrukcija sportskih objekata sufinancirana je sredstvima Europske unije, tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. Provedba operacija unutar CLLD strategije“. Vrijednost dobivene potpore iznosi nešto preko 26 tisuća eura.

Nakon radova u Žuknici, kreće uređenje košarkaškog igrališta pored Oanovne škole Kostrena koje će biti prilagođeno za košarku u kolicima. Naime, kao član naše Sportske zajednice, u Kostreni djeluje Košarkaški klub osoba s invaliditetom ‘Kostrena’, koji nas svojim svojim iznimnim angažmanom i aktivnim djelovanjem potiče na stvaranje inkluzivnije zajednice i veću dostupnost sporta.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže