Povežite se s nama

Sport

U srijedu počinje 68. izdanje Kvarnerske rivijere

Objavljeno

na

ArhivaU srijedu 1. lipnja počinje, nakon dvije godine pauze, počet će 68. izdanje Kvarnerske rivijere. Iako je proteklih godina na turniru sudjelovalo 16 ekipa podijeljenih u četiri skupine, prvo izdanje nakon pandemijske pauze brojat će osam ekipa podijeljenih u dvije skupine koje će se igrati u Labinu i Omišlju.

U Omišlju će nastupiti Rijeka, Osijek, Fehervar i Torino, dok će u Labinu igrati Dinamo, Maribor, Vojvodina i Sturm Graz.

U polufinale plasman će izboriti dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine, a polufinalni ogledi igrat će se na stadionu Mavrinci, dok će se završnica igrati u kampu HNK Rijeka.

Momčad Rijeke predstavljat će kadeti koji su prošlog tjedna u finalu Kupa Hrvatske pobijedili Dinamo 4:1 i ostvarili sjajan uspjeh.

Prva Kvarnerska rivijera održana je 1953. godine, čime je Kvarnerska rivijera, nakon Bellinzone i Viareggija, postala treći najstariji turnir u cijeloj Europi.

Kvarnerska rivijera gotovo od svog početka značila je kraj jednog igračkog perioda za igrače koji prelaze iz juniorskog u seniorski nogomet, a budući da se u današnjim standardima ta granica spušta nešto niže, od 63. izdanja dobna granica igrača koji imaju pravo nastupa spuštena je za dvije godine pa se, umjesto za izlazne juniore, turnir održava za kadete izlaznog godišta.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram