Povežite se s nama

Sport

U utorak se otvara peta međunarodna izložba “RI oktan sport fest – BK.nova 2019.”

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELLPeto izdanje Međunarodne izložbe automobila, kartinga i motocikala pod nazivom „RI oktan sport fest – BK.nova 2019.“ otvara se u utorak 26. ožujka  u 17 sati u prostorima nekadašnje Robne kuće Vežica. Jedan je to od uspješnih 20-ak projekata što ih je tijekom deset godina djelovanja pokrenuo i realizira Autoklub RI autosport. 

U Hrvatskoj je, posljednjih godina, to jedinstvena izložba svega što se kreće na kotačima, vezano uz brzine,  bilo kroz sport, bilo povijesnih vozila, te niza pratećih sadržaja iz svijeta oktana. I ove će se godine tako, na svojevrstan  način  najaviti start nove hrvatske automobilističke i motociklističke sezone.

U prostorima Brodokomercovog prodajnog centra Vežica, nekadašnje istoimene Robne kuće, od 26. do 30.ožujka okupit će se očekivanih više od 50  sportskih automobila, kartinga, motocikala, oldtimera, te pratećih segmenata oktanskog sporta u nas. Prvi je puta nova sezona tako najavljena 2015.godine. Ljubitelji brzina na izložbenom prostoru moći će vidjeti automobile većine disciplina auto i većim dijelom moto sporta, vozila kojima su brojni asovi osvajaju pobjede, naslove prvaka, obaraju rekorde i mame gledatelje uz staze. Prigoda je to da brojni vozači i organizatori predstave svoje ovogodišnje adute. Najavljeni su i eksponati iz Italije, Slovenije i Mađarske. Prve se godine krenulo skromno, tek 27 izložaka, da bi prošlogodišnja, uz izuzetnu posjetu, prezentirala čak 67 različitih vozila na dva,tri ili četiri kotača. 

Ove se godine bilježi 80 godina prve utrke na legendarnoj Preluci, pa je tako poseban dio posvećen tom velikom jubileju, što kroz povijesni materijal teksta i fotografije čiji je autor poznati znalac i kroničar oktanskih zbivanja Matuljac Goran Slavić, ali i kroz prezentaciju nedavno osnovanog novog Autokluba „Preluk 1939“ i trofejnog veterana auto sporta Maria Šegona.

Iskustvom proteklih dviju godina, organizator  u suradnji s partnerima,  priprema i poklone za najsretnije posjetitelje. Tri će se dana u sklopu izložbe odvijati i seminar za nove suce u auto sportovima, sa završnim ispitima.

Pokrovitelj manifestacije i ove je godine Primorsko-goranska županija, a Autoklubu „RI autosport“ punu podršku realizaciji projekta daje domaćin i partner Brodokomerc.nova Rijeka, kao i Autocentar Marinići, formalno suorganizator, kojima se ove godine priključuje jedna od vodećih hrvatskih kuća u branši auto dijelova i opreme – Tokić. Uoči svečanog otvorenja u prostoru Prodajnog centra AC Marinići, u istom objektu, okupit će se veći broj partnera Tokić grupacije, koji će ujedno uveličati otvorenje izložbe. Među partnerima su i Moto klub Kvarner, te Hrvatski auto i karting savez.

Ulaz na izložbu je besplatan, otvorena je prvog dana od 17 do 20, naredna tri od 8 do 20, a završnog dana u subotu od 8 do 17 sati, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram