Povežite se s nama

Povijesni i pomorski muzej Hrvatskog primorja u Rijeci tijekom nadolazećih učeničkih praznika povodom Uskrsa organizira nekoliko zanimljivih radionica, a mi vam njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Dragi učenici! Približavaju se školski praznici. Ako mislite da bi vam moglo biti dosadno, a spremni ste za nove avanture, praznici su idealna prilika za to. Zanimljive muzejske radionice i društvo vršnjaka u Čudotvornici vaše će praznike učiniti veselim, zabavnim i poučnim. Odaberite temu, uz pomoć roditelja ispunite prijavnicu na našoj web stranici ili u Muzeju, i … dođite!

Teme radionica koje nudimo su: Kad narastem bit ću kustosMoja soba i Glagoljaši – Čudotvorci.

Radionica Glagoljaši – Čudotvorci je besplatna.

Cijena ostalih radionica iznosi 50,00 kn.

KAD NARASTEM, BIT ĆU KUSTOS 

Vrijeme: 9:00-11:00

Uzrast: 7-9 godina

Na radionici ćeš upoznati kustosa, družiti se s njime cijeli tjedan i vidjeti što to on radi. Saznat ćeš kako nastaje muzej, kako se prikupljaju, čuvaju i istražuju muzejski predmeti, kako se pripremaju izložbe … i još puno toga. Zajedno s ostalim sudionicima moći ćeš organizirati pravu muzejsku izložbu.

MOJA SOBA 

Vrijeme: 11:00-12:30

Uzrast: 9-12 godina

Na radionici ćeš saznati kako su se nekad namještale i uređivale sobe i kuće, kakav je bio namještaj, tko ga je izrađivao, kako se raspoređivao…a sve što saznaš moći ćeš upotrijebiti kako bi dizajnirao maketu vlastite idealne sobe.

GLAGOLJAŠI – ČUDOTVORCI 

Vrijeme: 13.00 – 14.30

Uzrast: 9 do 14 godina

Kroz razne igre i zabavne zadatke naučit ćeš ponešto o starohrvatskom pismu glagoljici te ćeš kroz brojne likovne akcije izrađivati predmete s ukrasima inspiriranima glagoljskim slovima. Osim toga, u Muzeju ćeš imati priliku dešifrirati natpise sa srednjovjekovnih glagoljskih spomenika”, poručuju iz muzeja.