Povežite se s nama
USKOK Državnog odvjetništva RH iz Rijeke odbacio je kaznenu prijavu što su je zbog sumnje oko realizacije projekta KTC Gervais na proljeće protiv opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića podnijeli gradski vijećnici Igor Puž i Robert Kurelić iz Akcije mladih.

Kaznena prijava podnesena protiv gradonačelnika Dujmića u jeku predizborne kampanje odbačena je rješenjem koje je gradonačelnik Dujmić primio jutros iz riječkog USKOK-a, uz obrazloženjo napisano na pet stranica.

Sukus obrazloženja svodi se da je kaznena prijava neosnovana, te se odbacuje jer se navodi odnose na rad Gradskog vijeća, i u kontekstu je političke predizborne kampanje. Gradonačelnik Dujmić danas popodne sa zadovoljstvom je komentirao ovu vijest riječima da je “ovim rješenjem DORH-a, kojim se odbacuje kaznena prijava protiv njega napokon dobio svoju osobnu satisfakciju.”

No, s obzirom na to da je, kada je podnesena, ova kaznena prijava izazvala veliki interes javnosti, te da su mediji bili preplavljeni naslovnicama koje su informaciju prenijele, zbog čega je posljedično okaljan njegov ugled i čast, a njegova obitelj proživljavala teške intimne trenutke, gradonačelnik Dujmić kratko je zaključio da se pita hoće li sada, nakon što je kaznena prijava odbačena, uslijediti i javna isprika onih koji su tu prijavu podnijeli, i očito pogriješili.

Tema oko KTC Gervais aktualna je i ovih dana, ali samo s jednim ciljem: da se eksploatira u dnevno – političke svrhe kao alat pritiska na gradonačelnika Ivu Dujmića, ne bi li se neprekidno podgrijavala sumnja u javnosti i bacalo loše svijetlo na njegov i rad gradske uprave, navodi se u priopćenju Grada Opatije.

“Odbacivanjem ove kaznene prijave za mene je tema KTC Gervais zatvorena. Ipak, najveća mi je satisfakcija to što su građani Opatije vjerovali u mene i moj rad, i nisu “nasjeli” na ovakve pokušaje diskreditacije, što su na kraju i pokazali na netom okončanim lokalnim izborima”, poručio je Dujmić.