Povežite se s nama

Sport

Vaterpolisti Primorja na turniru Regionalne lige u Beogradu

Objavljeno

na
Koncem tjedna VK Primorje EB je zaprimio informaciju o odustanku VK Mornar BS od natjecanja na polufinalnom turniru Regionalne lige u Beogradu 14. – 17. siječnja 2021. godine.

Informacija je konačna jer ista direktno mijenja i inicijalni plan, da se 12. siječnja 2021. godine u Novom Sadu, na neutralnom terenu, odigra jedna kvalifikacijska utakmica između riječkog Kluba i VK Partizan. Prema novom raspletu događanja obje ekipe ulaze na polufinalni turnir u Beogradu, bez kvalifikacijske utakmice.

Ipak utakmica Primorja EB i Partizana koja se već vuče gotovo godinu dana, uz puno zakazivanja i otkazivanja imat će, barem prema sadašnjem stanju stvari, određenog značaja. Naime rezultat ove utakmice ovisit će o broju predstavnika Hrvatske odnosno Srbije u natjecanju Premier (ex A1) regionalne lige.

Premier regionalna liga, preoblikovana je A1 Regionalna liga iz sezone 2019./2020., a budući da se pandemija koronavirusa ispriječila dosadašnjem načinu igranja, klasičnim ligaškim sustavom kakvog poznajemo od 2007. godine, a kako bi se ipak održao kontinuitet natjecanja, za sezonu 2020./21. je zamišljeno odigravanje dva kvalifikacijska turnira (Beograd i Dubrovnik) odnosno dvije skupine od po 6 momčadi.

Novim raspletom zbivanja, Primorje EB i Partizan  zajedno su ušli u kvalifikacijsku skupinu turnira u Beogradu (SC Gale Muškatirović, organizator: VK Crvena zvezda). Sudionici dakle kvalifikacijske skupine A u Beogradu su: HAVK Mladost Zagreb, Jadran Split, Crvena zvezda Beograd, Šabac, Primorje EB Rijeka i Partizan Beograd.

Ujedno, za ovu je sezonu novost i način bodovanja utakmica odnosno načelo igranja kao u Svjetskoj ligi gdje remija ili neodlučenih ishoda nema. Za pobjedu u 32 minute se jasno dodjeljuju 3 boda, poraženom niti jedan bod. No, u slučaju da po okončanju četiri četvrtine rezultat bude izjednačen, prišlo bi se izvođenju peteraca. Momčad koja pobjedi petercima, za takvu će pobjedu osvojiti 2 boda, dok će poraženi petercima zavrijediti 1 bod.

Dva prvoplasirana sastava iz svake skupine steći će pravo nastupa na završnom turniru četiri najbolje momčadi, a koji će se odigrati u Zagrebu, 26. i 27. ožujka 2021. godine. Polufinalne parove će činiti: A1 – B2 i B1 – A2.

“No ipak prije toga veselimo se odigravanju Final foura Kupa Hrvatske, koji se, podsjetimo se, ove sezone odigrava u Rijeci 23. i 24. siječnja 2021. godine”, poručuju iz kluba.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram