Povežite se s namaIzgledalo je kao scena iz filma. Zamislite samo što je vozaču prolazilo kroz glavu dok je spašavao goli život, kaže čitatelj 24 sata koji je u srijedu fotografirao automobil na rubu litice iznad Grobnika pokraj Rijeke, o čemu je Fiuman.hr već ranije izvijestio.

Djelatnici Hrvatskih cesta pokušavaju stupiti u kontakt s vlasnikom crne Opel Astre riječke registracije, koju su građani u utorak oko 7 sati, uočili kod zavoja Piramida iznad Grobničkog polja na staroj cesti između Gornjeg Jelenja i Čavla.

Kako je auto dospio iza zaštitne ograde, koja nije probijena, još nije razjašnjeno. Pretpostavlja se da je vlasnik ušao kroz obližnji prolaz na pješčanom ulegnuću na zavoju, gdje vozači inače stanu odmoriti se. Nema tragova kočenja, a na autu nema nikakvih oštećenja. Očevici smatraju kako je vozač zaboravio povući ručnu kočnicutako da je prednji kotač ostao visjeti iznad provalije od 20-ak metara.

Kako bi spriječio da auto skroz proklizi u provaliju konopom za šlepanje privezao je stražnji desni kotač automobila za branik ceste. Policija, koju su obavijestili građani, zaključila je da nema potrebe za njihovom intervencijom jer su o svemu obaviještene Hrvatske ceste.

– Pokušavamo doći do vlasnika kako bi se dogovorili o uklanjanju automobila, koje će izvesti ceste Rijeka, te doznali je li automobil ostao u kvaru ili je pak vozač nespretno parkirao i što se točno dogodilo – rekli su iz HC-a.

24 sata