Povežite se s nama

Vijesti

Vozačima Autotroleja ponuđeno da rade na porti i čiste autobuse

Objavljeno

na

Komunalno društvo Autotrolej našlo se u iznimno velikim problemima, prihodi su im u proteklim mjesecima doživjeli ogroman pad zbog epidemije koronavirusa, a situacija im nije bila najbolja čak ni prije te velike krize.

Trenutno imaju znatno više radnika nego što im je to potrebno za realizaciju voznog reda koji nije na razini kao što je to bio prije epidemije koronavirusa, pa su u Autotroleju odlučili objaviti javni poziv svojim radnicima koji žele privremeno promijeniti svoje radno mjesto. Vozačima se tako, primjerice, nudi rad na porti ili čišćenje autobusa.

“Zbog koronavirusa Autotrolej ne može osigurati obavljanje poslova svim svojim radnicima. Trenutno našu osnovnu djelatnost javnog prijevoza obavljamo sa 65 od ukupno 150 vozila i 144 od 288 smjena, dok ostali vozači ne rade. Slična je situacija i s ostalim službama. Stoga se pokušavaju naći drugi poslovi za radnike kojima se ne može osigurati rad na njihovim radnim mjestima, a da se ujedno postignu i uštede u poslovanju. Razmatra se ukidanje ugovora s vanjskim izvršiteljima i preuzimanju poslova koje oni obavljaju za Autotrolej. Za sada se radi o poslovima na porti na Školjiću i Delti te poslovima čišćenja autobusa.

Radnici koji iskažu interes zadržat će koeficijent svog sadašnjeg radnog mjesta, a po prestanku potrebe vratit će se na svoje osnovno radno mjesto”, stoji u dopisu kojeg je radnicima prošlog tjedna uputio direktor Alberto Kontuš.

Ovom prilikom iz Autotroleja ističu kako na taj način pokušavaju izbjeći otkazivanje ugovora o radu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram