Povežite se s nama

Vijesti

Započela izgradnja rotora u centru Saršona

Objavljeno

na
U ponedjeljak su započeli radovi na sanaciji raskrižja u centru Saršona, javlja Općina Viškovo.

Radovima će raskrižje biti formirano kao kružno. Radovi također obuhvaćaju pješačke nogostupe s prijelazima, upojni bunar s oborinskom odvodnjom, novu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, dodatna rasvjetna tijela, dva nova autobusna ugibališta, rekonstrukciju dijela vodovodnih instalacija, a također će biti uklonjen spomenik i sprave za igru djece.
Procijenjena vrijednost radova iznosi 2.000.000,00 kn (s PDV-om), a radove izvodi tvrtka L.E.-M.I.L. d.o.o., Vrhovac 68/L, Ozalj.
Radove zajednički financiraju Općina Viškovo i Županijska uprava za ceste.

Tijekom izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa u sklopu koje će biti izmještena autobusna stajališta prema sljedećem opisu:
– stajalište Saršoni iz Garića izmješta se na privremenu lokaciju cca 50 metara prije postojeće stanice
– stajalište Saršoni izmješta se na privremenu lokaciju cca 50 metara poslije postojeće stanice
– stajalište iz Saršoni za Gariće izmješta se na privremenu lokaciju cca 100 metara prije postojeće stanice.

Privremena stajališta bit će označena stajališnom oznakama. Mole se svi sudionici u prometu da se pridržavaju privremene prometne regulacije za vrijeme izvođenja radova.

Paralelno s radovima na kružnom raskrižju započeli su radovi na uređenju javne površine u centru Saršona koji obuhvaćaju prostor oko zgrade vijećnice.

Predmetnim radovima bit će uklonjen dio zida oko zgrade s ciljem otvaranja prostora prema novoj stanici i nogostupu. U sklopu tih radova bit će izgrađene stepenice uz zgradu vijećnice i uređena nova lokacija za spomenik koji se izmješta iz postojećeg raskrižja.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 521.737,50 kn (uključen PDV). Radove izvodi tvrtka MARČIĆ-GRADNJA d.o.o., Brtuni 23/A, Viškovo, a rok završetka je 80 radnih dana. Radove uređenja javne površine financira Općina Viškovo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže