Povežite se s namaU razdoblju od 29. lipnja do 17. srpnja, učenici su se mogli uključiti u dvadeset radionica, od čega je njih trinaest bilo u potpunosti besplatno zahvaljujući financijskoj potpori Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Ministarstva socijalne, politike i mladih. Uz njih, bogat program sponzorirali su: Autoklub Rijeka, Park prirode Učka i Sveučilište u Rijeci.

Sve što su polaznici naučili na radionicama, koje su se bavile programiranjem, robotikom, multimedijom, glumom, likovno-kreativnim izražavanjem, fizikom, astronomijom, maketarstvom, predstavili su u novouređenom Edukacijsko-izložbenom prostoru Centra tehničke kulture Rijeka gdje su im uručene diplome za sudjelovanje pred roditeljima, bližnjima i prijateljima.

Okupljeni su mogli vidjeti pokuse iz fizike, računalne igrice izrađene na radionicama programiranja, novinarske radove na portalu Rijeka IN, SF/fantasy film, makete aviona, pokuse robotičara, mini izložbu fotografija te tapiserije i mozaike koje su najmlađi izrađivali.

Polaznici su se ove godine družili i u Parku prirode Učka gdje su uz stručnu pomoć saznali kako se snaći u šumi, što se smije a što ne smije raditi u parku prirode, kako prepoznati zanimljive biljne i životinjske vrste te kako se orijentirati. Park prirode Učka besplatno je organizirao stručno vodstvo za polaznike, a Autoklub Rijeka autobus kojim su polaznici došli do Poklona.

Osim PP Učka, polaznici su se prošetali djetinjstvom svojih roditelja, baka i djedova, u Muzeju djetinjstva. Najviše im se svidjela lego maketa Hrvatskog narodnog kazališta i vlakić. Udruga Calculus omogućila je besplatan obilazak Muzeja djetinjstva.

Ljeto na Školjiću, dvadeseti put za redom organizirao je Centar tehničke kulture Rijeka u suradnji s Akademskim astronomskim društvom Rijeka, Fotoklubom Color, Kino video klubom Liburnija – film, LINK – kreativnim radionicama, Maketarskim klubom Zeppelin, Malim robotima, TRY Theatreom, Udrugom Calculus, Udrugom IGNIS te Udrugom RI Eko.