Povežite se s nama

Vijesti

Zračna luka Rijeka ruši svoje rekorde, iduća godina već sad izgleda odlično

Objavljeno

na


Zamjenik župana Marko Boras Mandić i direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić najavili su na jučerašnoj konferencije za novinare uvođenje novih linija s krčkog aerodroma. Istaknuli su također da je Zračna luka Rijeka u 2018.godini oborila sve povijesne rekorde, ostvarivši sada već preko 180.000 putnika, cargo promet od 4.000t tereta, te preko 5.000 operacija, uz napomenu da je upravo u proteklom listopadu prvi put u povijesti premašen broj od 1.000 operacija u jednom mjesecu. Takav romet prate i financijski rezultati pa će Zračna luka ovu godinu zakjljučiti s preko 27 milijuna kuna prihoda

Za iduću sezonu već su sada potvrđena 3 nova avioprijevoznika: TUI, Volotea i Lufthansa, koji će letjeti na 3 nove destinacije: London Gatwick, Manchester i Marseille. TUI grupa predstavlja najznačajniju svjetsku turističku grupaciju, koja posjeduje 6 aviokopmanija i 9 tour operatora koje lete u preko 150 svjetskih destinacija. Rijeku će povezivati sa Londonom i Manchesterom zrakoplovima B737-800 kapaciteta 189 sjedala u razdoblju od 23.5.2019. do 17.10.2019. svakog četvrtka. Volotea je jedan od najznačajnijih niskobudžetnih aviokompanija koja će Rijeku u 2019.g. redovitom linijom povezivati sa francuskim Marseillem u razdoblju od 5.6.2019. do 28.8.2019. svake srijede. Navedena linija je od iznimnog značaja za našu regiju budući predstavlja svojevrsni presedan za Zračnu luku Rijeka kao prva redovita linija za Francusku u novijoj povijesti, nakon ovogodišnje uvedene charter linije za Pariz.

Osim navedene 2 aviokompanije svakako je od velikog značaja i potvrda dolaska renomirane Lufthanse na Zračnu luku Rijeka u ljetnoj sezoni 2019.g., budući navedena aviokompanija predstavlja najvećeg i najznačajnijeg europskog avioprijevoznika sa preko 200 svjetskih destinacija i jednom od najvećih flota na svijetu. Lufthansa će letjeti na redovitoj liniji za Munhen, svake subote u razdoblju od 25.5.2019. do kraja listopada 2019.g. Uz navedene nove aviokopmanije, potvrđen je i ostanaka ovogodišnjih novih aviopirjevoznika: Condora za Frankfurt i Transavije za Eindhoven, koji je značajno povećao broj letova za čak 300% u ondosu na ovu godinu, te počinje s letovima već u travnju 2019.

Osim ljetnih linija Zračna luka Rijeka može se pohvaliti i dvjema redovitim međunarodnim zimskim linijama: za Munchen s Croatiom Arilines i za Dusseldorf s kompanijom Eurowings, te domaćom linijom za Osijek, Split i Dubrovnik kompanijom Trade Air. Valja naglasiti da se za Munchen može letjeti svaki četvrtak i nedjelju sa cijenom povratne karte od svega 95€, a iz Munchena se pruža mogućnost direkntog daljnjeg transfera za gotvo sve svjetske destinacije poput Bangkoka, Istanbula, Moskve, Dubaia, Montreala, Tokia, New Yorka, Bostona, Dohe, Chicaga, Washingtona, Cape Towna i brojnih drugih. Za Dusseldorf se također može letjeti svaki četvrtak i nedjelju već od 19,99€ u jendom smjeru, odakle se također pruža mogućnost daljnjeg transfera za Barcelonu, Moskvu, Tokio, Dubai, Pariz, Kanarske otoke, Tenerife, Copenhagen, Istanbul, Zurich, Antaliju, Faro i brojne druge.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram