Povežite se s nama

Crna kronika

Kod otoka Krka kažnjen kupač koji je plivao više od 100 metara od obale

Objavljeno

na
U cilju veće sigurnosti na moru tijekom trajanja turističke sezone, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka intenziviraju  postupanja, odnosno pojačano nadiru nautičare, ali i plivače.

Tako je od petka, 1. srpnja do danas zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika pomorska policija novčano sankcionirala 21 nautičara, ali i jednog plivača.

Spomenuti plivač, inače državljanin Slovenije zatečen je u moru ispred Punta na otoku Krku, kako pliva na udaljenosti većoj od 100 metara od obale.

U ostalim slučajevima riječ je o prekršajima nedozvoljenog glisiranja koje su posade policijskih plovila zabilježile su u akvatoriju otoka Lošinja, Krka i Raba te ispred Kraljevice. U činjenju ovih prekršaja zatečeno je osam državljana Slovenije, pet državljana Njemačke, četiri Italije, dva Austrije te po jedan državljanin Češke i Poljske.

U većini je riječ je o osobama koje su nedozvoljeno glisirale na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, dok je u jednom slučaju u krčkom akvatoriju zatečen njemački državljanin koji je glisirao na oko 50 metara od obale. Uz to, pomorska policija je u lošinjskom akvatoriju zatekla talijanskog državljanina dok je glisirao gumenim plovilom bez važeće registracije.

I ovom prilikom, policija poziva na pridržavanje odredbi ne samo Pomorskog zakonika već i drugih  propisa bitnih za sigurnost kako nautičara tako i kupača.

Još jednom podsjećamo, nautičarima nije dozvoljeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, a kupačima je dozvoljeno plivanje  do ograde uređene plaže ili 100 metara od obale prirodne plaže.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram