Povežite se s nama

Fiuman Plus

11-godišnja Opatijka prvi put stala na “daske koje život znače” pred punim Centrom Gervais

Objavljeno

naVelika dvorana Centra Gervais u srijedu navečer bila je u potpunosti ispunjena tijekom predstavke “Kako je počeo rat na mom otoku”, a ovog puta posebnu pažnju posvetili smo 11-godišnjoj Opatijki Tari Radnić koja već od najmanjih nogu sanja da stane na „daske koje život znače“, a sad je imala priliku odigrati jednu manju ulogu s brojnim poznatim hrvatskim glumcima u ovoj predstavi.

Tara je već u vrtiću pokazivala sklonost glumi i nastupala u svim predstavama dajući do znanja da su sram, trema i nelagoda za nju nepoznanice. Nastavila je uživati u glumi i u osnovnoj školi kao članica dramske sekcije, a sada već pred ulaskom u TRY Theatre u Rijeci.

Velika prekretnica dogodila se pri jednom odlasku u Zagreb, gdje se upoznaje s glumcem i tadašnjim ravnateljem kazališta Gavella, Borisom Svrtanom koji nakon što je čuo za njezinu ljubav prema glumi, poziva ju na svoju predstavu, monodramu o Vladi Gotovcu nazvanu „Moj slučaj“, koja je, iako iznimno teška, zaintrigirala Taru, koja je u jednom trenutku uzela sinopsis i pred glumcima Gavelle počela ga naglas čitati, te je Svrtan tada uzviknuo – zvijezda je rođena, ti si rođena glumica. Uslijedila su gostovanja u Gavelli, upoznavanja i druženja s Tarinim omiljenim glumcima (Tara Rosandić, Marko Petrić, Andrej Dojkić, Filip Šovagović i dr.), koji su osjetili Tarin talent za glumu i od tada joj pružaju podršku i podržavaju u njezinoj odluci da jednog dana upiše Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu i postane toliko željena glumica.

Tako je uslijedio i poziv iz Gavelle da im se pridruži u jednoj maloj, ali za nju najvećoj ulozi u ovom trenutku, u predstavi „Kako je počeo rat na mom otoku“, i to na „domaćem teritoriju“, u njezinoj Opatiji, u Centru Gervais.

Svoju neiscrpnu energiju koju često nije lako ni potrošiti i veliku sreću i zadovoljstvo, Tara osim u glumi, pronašla je i u plesnom studiju RIS u Rijeci pod vodstvom Ivone Brnelić, gdje trenira dva puta tjedno (nakon što je dugi niz godina bila članica opatijskih mažoretkinja), a kako sama kaže, osim u glumi i plesu, uživa i u još jednoj velikoj ljubavi, ovaj puta sportskoj, kao članica OFC kluba u Opatiji, gdje pod budnim okom, kako sama kaže, najboljeg trenera na svijetu, Mladena Kranjčeca, trenira kickboxing.

Uz sve to, Tara uspijeva biti odlična učenica petog razreda Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“, gdje kaže da svi imaju razumijevanja za sve njezine ljubavi (umjetničke i sportske).

Ništa ju od svega navedenog još ne umara, za sve ima i volje i snage, sve radi s velikim zadovoljstvom i s puno ljubavi i što je najvažnije, u svemu istinski uživa. Jedino se zna malo naljutiti ako ne stigne navečer pogledati domaće serije poput  „Čiste ljubavi“ I „Na granici“ gdje glume ne samo izvrsni glumci već i njezini veliki prijatelji koji su joj veliki uzor i podrška.

Najteže je, kako kaže, u svemu tome njezinoj mami, koja u korak mora pratiti sve njezine aktivnosti i obveze, i često joj u šali zna reći da na auto stavi oznaku taxi. Ali isto tako zna da mama uživa u svim njezinim uspjesima i da zato s osmijehom na licu sve „bez pogovora odrađuje.

Bila je to prilika i da se poznati Boris Svrtan prisjeti svojih glumačkih početaka… “Ja sam počeo već u osnovnoj školi, govorio sam čak Krležu pred uvaženim profesorom i glumcem Zlatkom Crnkovićem. Bilo je to prilično organizirano, s profesoricom smo dosta vježbali već tada. U srednjoj školi sam više godina bio stalno u kontaktu s dramskom grupom, čak sam i potaknuo jednu profesoricu da osnuje dramsku skupinu i tako je to dovelo do Akademije”, rekao je Svrtan i zatim iznio jednu priličnu zanimljivu ideju…

“Bilo bi dobro kad bi i ovdje u Opatiji postojao neki dramski studio, zaista bi bilo sjajno kad bi netko u ovom divnom Centru Gervais otvorio studio za 15-20 mališana. Što se tiče Tare, ona već sad pokazuje neku ambiciju da bi htjela se više time pored škole pozabaviti i to je uvijek dobro”, istaknuo je Svrtan.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram