Povežite se s nama

Mozaik

200 mališana u Iki na fešti za mići i veli “Boh letu 2023”

Objavljeno

na
U Iki je sa stilom završila još jedna ljetna sezona. Fešta za mići i veli „Boh letu 2023“ okupila je u Iki u subotu 16. rujna 2023. više od 200 mališana, njihovih prijatelja, roditelja i članova obitelji. Na popularnoj „ikarskoj placi“ plesalo se i pjevalo do večernjih sati. Organizatori su za najmlađe pripremili bogat program. Najprije je zagrebačka udruga „Kozlići“ održala kazališnu predstavu „Ptica rugalica“, a potom su uz samu šetnicu Lungomare djeca mogla uživati u likovnoj radionici Klare Rabensefiner Miljević, kamišibaj radionici i oslikavanju lica – facepaintingu. Dječaci i djevojčice okušali su se i u natjecanju – nogometni triatlon u kojemu su pokazali svoja sportska umijeća. DJ Srećko Šobot uz asistenciju roditelja rasplesao je najmlađe na kraju večeri.

„Ideja za ovu našu malu feštu došla je poprilično spontano. Htjeli smo napraviti završno ljetno druženje na ikarskoj placi za svu djecu koja su se kupala ovo ljeto na našoj plaži. Bili smo iznenađeni kada smo shvatili da bi odaziv mogao biti velik. Ono što me posebno veseli je to da smo uspjeli organizirati ovakvu manifestaciju isključivo volonterskim radom i dobrotvornim prilozima. Svi koji su došli donijeli su nešto za pjesti i popiti, pa su tako mnoge mame ispekle kolače, kroasane i kiflice. Bilo je to kao nekada. Vjerujem da će ova fešta postati tradicija“, rekao je jedan od organizatora fešte Domagoj Tramontana.

Fešta je imala i humanitarnu notu. Neotvorene pakete grickalica, kolača, sokova i ostalih slastica organizatori su donirali Dječjem domu Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram