Povežite se s nama

Vijesti

3. maj: Iznenađeni smo Peovićevim izjavama, broj zaposlenika je uvjetovan realnim stanjem

Objavljeno

na
Slijedom medijskog istupa gđe. Peović objavljenoga 27. veljače 2022. na portalu Fiuman.hr, uprava 3.MAJ- a ovim uputila demanti vezano za predmetnu neistinitu tvrdnju gđe. Peović. Reagiranje prenosimo u cijelosti:

“Uprava društva 3.MAJ Brodogradilište d.d. ističe kako su u brodogradilištu neugodno iznenađeni neistinitim i neprovjerenim izjavama gđe. Peović kao i činjenicom da upravu 3.MAJ-a nitko nije kontaktirao poradi vjerodostojnosti podataka.

Treba naglasiti da je broj zaposlenika uvjetovan realnim zahtjevima proizvodnih aktivnosti koje su u brodogradilištu 3.MAJ bitno smanjene u odnosu na period prije 2019. godine kada je brodogradilištu, nakon izbjegnutog stečaja, od strane Vlade Republike Hrvatske ukazano povjerenje i prilika za ponovno pokretanje proizvodnje. Činjenica je da je nekolicini radnika, točnije njih 18, tijekom mjeseca veljače uručena odluka o poslovno uvjetovanom otkazu ugovora o radu, što je direktna posljedica smanjenog opsega proizvodnje. 

Iz navedenoga je razvidno da nema mjesta neistinitim špekulacijama o 300 otkaza kao ni širenju dezinformacija o rasprodajama koje očito za cilj imaju stvaranje negativnog ozračja među radnicima. 

Uprava 3.MAJ-a proizvodne radnike itekako cijeni i prepoznaje kao najvažniju kariku u procesu izgradnje broda te nema govora o niti  jednom poslovno neopravdanom otkazu.

Također, uprava društva 3.MAJ Brodogradilište d.d. ističe kako je uvijek na raspolaganju za sve upite i pojašnjenja kako bi se u budućnosti izbjegli ovakvi senzacionalistički a u potpunosti netočni navodi, bilo u medijima ili na društvenim mrežama”, stoji u dopisu kojeg potpisuje direktor Edi Kučan.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram