Povežite se s nama

Sport

30. godina memorijalnog rukometnog turnira “Zvonimir Škerl”

Objavljeno

na


U povodu 30. godina memorijalnog rukometnog turnira “Zvonimir Škerl”, koji se održava ovog vikenda, Muški rukometni klub Kozala organizirao je prigodnu svečanost.

Na svečanosti u prostorijama Mjesnog odbora Kozala okupljenima su se obratili organizatori turnira, koji su još jednom zahvalili svim akterima u proteklih 30 godina na promociji turnira te pomoći pri organizaciji kako bi sjećanje na preminulog kapetana MRK Kozale koji je svoj mladi život ostavio na oltaru domovine, bilo što veće i svečanije.

Posebno izrađenom plaketom nagrađen je Romano Rubinić kao jedan od pokretača samog turnira, zatim Grad Rijeka, u čije je ime plaketu primio pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković, zatim Udruga veterana 128. brigade HV-a Sv.Vid, Mjesni odbor Brašćine-Pulac, Udruga hrvatskih rukometnih sudaca PGŽ-a, Rukometni savez PGŽ-a te nezavisni vijećnik MO Kozala, Kristian Starčić kao pokretač inicijative za preimenovanje parka na Kozali u Park Zvonimira Škerla. Svečanost su uveličale članice zbora Vrelo iz Fužina.

30. izdanje memorijala održat će ovog vikenda, 15. i 16. siječnja u dvorani “Dinko Lukarić” na Kozali. U subotu će na parket izaći dječaci do 15 godina starosti, dok je nedjelja rezervirana za najmlađe, kada će se natjecati čak 34 momčadi podijeljene u četiri kategorije. Turnir organiziraju MRK Kozala, Udruga 128. brigade HV-a Sv. Vid i Mjesni odbor Brašćine-Pulac.

Zvonimir Škerl (Rijeka, 1962. – Perušić, 1992.) bio je istaknuti sugrađanin s Kozale, dugogodišnji poznati član i kapetan rukometnog kluba „Kozala“, hrvatski branitelj i pripadnik 128. brigade Hrvatske vojske. U Domovinskom ratu bio je stacioniran na ličkom ratištu gdje je i poginuo u neprijateljskom napadu u mjestu Ibrišići kod Perušića 19. siječnja 1992. U njegovu čast tradicionalno se održava memorijalni rukometni turnir „Zvonimir Škerl“. Na prijedlog Vijeća Mjesnog odbora Kozala Gradsko vijeće Grada Rijeke u srpnju 2020. godine do tada neimenovani park na Kozali imenovalo Parkom Zvonimira Škerla.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže