Povežite se s nama

Mozaik

5.000 sudionika u 57 grupa napravilo sjajnu atmosferu u Rijeci

Objavljeno

naIzvanredno ljetno izdanje Riječkog karnevala okupilo je 57 karnevalskih grupa s gotovo 5000 sudionika u Karnevalskoj povorci, ali i višestruko veći broj posjetitelja, građana i turista u maškaranoj predstavi koja je spojila karnevalsku tradiciju i neviđenu ljetnu zabavu te preplavila centar, od Rive do Starog grada, od Rječine do Brajde, a i mnogo šire.

U centru Rijeke danas se od ranog jutra moglo osjetiti da slijedi sve samo ne običan lipanjski dan, ali atmosferu i ludilo koje je raslo iz minute u minutu bilo je teško predvidjeti.

Na suncem okupanim terasama Korza, riječkih trgova i ulica tražilo se mjesto više i grad je preplavljen smijehom i dobrim raspoloženjem počeo pulsirati u ritmu Riječkog karnevala, u iščekivanju najluđe Karnevalske povorke koja inače obilježava riječku zimu, a već desetljećima oblači grad u najveselije maškarano ruho. Ovog puta, uzbuđenje je raslo u korak s temperaturom zraka, a užarenom je trasom uskoro prodefilirala najluđa povorka tisuće maštovitih maski, među kojima neke jednako “vruće”.

Povorka je započela zanimljivom grupom “ljubimaca na 4 kotača”, a ubrzo se saznalo da se radi o pozamašnom voznom parku novog Meštra Sandija koji se nije mogao odlučili oko službenog vozila pa je tako na Korzo dovezao ni manje ni više nego 7 Ferrarija različitih modela i boja. Ipak, novi je meštar svoju prvu Karnevalsku povorku poveo “pješke” s gradonačelnikom Grada Rijeke Markom Filipovićem i već iskusnom Kraljicom Dorom Pilepić, praćeni Morčićima, Prvim riječkim mažoretkinjama i Gradskom glazbom Trsat. Trasom su potom prošetale šarolike grupe u ljetnom karnevalskom izdanju, među kojima nekoliko inozemnih kao i tradicijskih grupe – jedinstveni spoj koji Riječki karneval čini toliko neodoljivim i prepoznatljivim u cijelom svijetu.

Ove godine u nešto oskudnijim, ali jednako originalnim izdanjima Korzo su okupirale egzotične vrste životinja, futurista, povratnika iz kamenog doba i drugih povijesnih epoha, kao i nešto zanimljivih karnevalskih retrospektiva. Bogovi, hippie, pirati, kubanci i razni likovi iz mašte, svojim su se energičnim nastupima predstavili zaustavljajući se ispred 6 pozornica postavljenih duž trase, a, osim vizualnim dojmom, grupe su se isticale i briljantnim porukama i nazivima maski kojima su dali svoj komentar i osvrt na aktualnosti u zemlji i svijetu. Riječki karneval u svakom svojem izdanju prenosi poruku zajedništva, solidarnosti, mira i sreće, koja bi se ove godine mogla sažeti u domišljatom nazivu maske karnevalske grupe Veli Vrh Valmade – Coroni i ratu je kraj, cimer fraj.

Izvanredno izdanje Karnevalske povorke tradicionalno su zatvorili Halubajski zvončari koji su svojom veličanstvenom bukom otjerali sve zle duhove i označili start lude zabave koja se u ovim trenucima odvija na 6 gradskih otvorenih lokacija, kao i u brojnim kafićima i klubovima gdje su organizirani after party-i i maškarane zabave koje će, izvanredno danas, u svim ugostiteljskim objektima moći trajati do jutra.

Da odličan provod potraje do dugo u noć garantiraju poznati izvođači, domaći i strani DJ-evi koji su započeli svoje nastupe na mnogim gradskim lokacijama te će pod zvjezdanim riječkim nebom dodatno začiniti ovo izvanredno izdanje Karnevalske povorke. Na Gatu Karoline Riječke nastupaju Koktelsi, Grooversi i DJ Malcolm, na Korzu je u tijeku nastup D’ Beni band-a, a DJ party-i s nizom zvučnih domaćih i stranih imena zabavljat će posjetitelje na Titovom trgu, Koblerovom trgu, u prostoru Tarsatičkog principija i u pothodniku Ulice Vatroslava Lisinskog i Uljarske ulice.

Večeras će definitivno biti veselo u svakom kutku grada, a svi željni dobrog provoda još se stignu priključiti najluđoj zabavi godine!

Kompletan program Riječkog karnevala završit će sutra svečanom “Noći krinolina na brodu Marina” koja će u stilu kostimiranih balova proteklih stoljeća ispratiti ovogodišnje izvanredno izdanje Riječkog karnevala u taktu valcera, evergreena i polke.

Tko danas nije stigao na Korzo izravan prijenos Karnevalske povorke mogao je pratiti na Kanalu Ri, dok će repriza biti prikazana idućeg vikenda. Točan termin prikazivanja snimke bit će objavljen naknadno, a u ponedjeljak, 20. lipnja, u Novom Listu bit će otisnut poseban prilog o Karnevalskoj povorci Riječkog karnevala.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.11.2023.
Ovim putem obavještavamo korisnike kako prodajno mjesto TD Rijeka plus d.o.o. do dana 29. studenoga 2023. godine iznimno radi do 13:00 sati. Produljenje mjesečnih ili tjednih parkirnih karata moguće je izvršiti putem internet bankarstva ili RCC portala ovisno koju kategoriju mjesečne parkirne karte korisnici produljuju.

Fiuman Plus

Društvene mreže