Povežite se s nama

Vijesti

5 milijuna kuna za obnovu riječkih osnovnih škola

Objavljeno

na2015. godina na riječkom području donosi brojna veća ulaganja u školsku infrastrukturu, što je uvijek potez za pohvalu.

U cijelom tom slučaju najviše bi trebala profitirati osnovna škola Vladimira Gortana na Trsatu za čiju je obnovu zamijenjeno čak 2,7 milijuna kuna. Radi se o školi koja je s radom započela još prije više od 60 godina, a trenutno ju pohađa oko 400 učenika u 20 razrednih odjela te ima 50-ak zaposlenih.

Kompletan iznos bit će utrošen na obnovu fasade, a postupak javne nabave za te radove već je pokrenut.

Osim toga, tijekom ove će godine biti i sanacijski radovi na školskim sportskim dvoranama koje postoje u sklopu osnovnih škola Brajda i Srdoči, što je bilo planirano još i ranije, ali je došlo do stanovitih komplikacija s javnim natječajima. Za Brajdu je namijenjen jedan milijun kuna, a Srdoči milijun i pol kuna.

Uredit će se i unutrašnjost sportske dvorane u školi Turnić, dok će u osnovnoj školi Nikola Tesla biti uređena tzv. EU učionica.

Ukupan iznos ulaganja u riječke osnovne škole iznose 5,4 milijuna kuna. Osim spomenutih, bit će izvršeni i još nekim manji radovi na drugim školama.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram