Povežite se s nama

Crna kronika

53-godišnjak dobio tri kaznene prijave zbog “gospodarskog kriminala”

Objavljeno

na
Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz gospodarskog kriminalitetam, stoji u policijskom priopćenju.

Sumnjiči se da je kao vlasnik i odgovorna osoba tvrtke s područja Primorsko-goranske županije, a s ciljem da ostvari protupravnu imovinsku korist, u razdoblju od početka 2017. do 9. veljače 2019. godine, zadržao ukupni ostvareni dnevni utržak ugostiteljskog objekta s istog područja, koji djeluje u sklopu tvrtke, u iznosu većem od 154.000 kuna. Time je počinio kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju. Uz to je kao odgovorna osoba tvrtke, čiji su poslovni računi od kraja lipnja 2018. godine bili u neprekidnoj blokadi, prenio njezinu imovinu u korist druge tvrtke. Smanjivši njezinu vrijednost za najmanje 45.000 kuna je i prouzročio stečaj iste.

Osim toga, sumnjiči se i za počinjenje kaznenog djela pogodovanje vjerovnika. Naime, od 30. lipnja 2018. do kraja siječnja 2019. je protivno važećim zakonskim propisima, izabranim dobavljačima isključivo gotovinski plaćao isporučenu robu i usluge, a koji na taj način i u to vrijeme nisu imali pravo na ispunjenje njihovih potraživanja. Ostale je vjerovnike tako oštetio u iznosu od gotovo 94. 000 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, po završetku kriminalističkog istraživanja je protiv osumnjičenog 53-godišnjaka podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu, navodi policija u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram