Povežite se s nama

Sport

ACI podržao rad jednog od kultnih riječkih jedriličarskih klubova

Objavljeno

na


Najveći lanac marina na Mediteranu i regionalni predvodnik u nautičkom turizmu, ACI d.d., je u petak 10. ožujka 2023. realizirao još jednu u nizu vrijednih suradnji, čime je nastavljena desetljećima duga tradicija brige za zajednicu, uz poseban naglasak na podršku cjelokupnom hrvatskom nautičkom sektoru. Ovog puta, ACI je podršku uputio kultnom riječkom jedriličarskom klubu, JK 3.MAJ, koji već punih 75 godina uspješno promiče jedrenje kao sport te izvrsnost kao glavnu vrijednost u svakom području djelovanja, a posebnu pažnju pridaje razvoju mladih generacija jedriličara. Na tragu zajedničke misije, ACI će sponzorirati nabavku jedrilice klase Optimist za treninge i natjecanja dječjih uzrasta, a ugovor o sponzorstvu potpisali su član Uprave ACI d.d., Josip Ostrogović i predsjednik Jedriličarskog kluba 3. MAJ, Vojko Gorše.

„Tijekom 40 godina duge tradicije ljubavi prema moru i strasti prema jedrenju, ACI je izrastao, ne samo u jednog od simbola nautike na Mediteranu, već i u jednog od najistaknutijih zagovaratelja jedrenja kao sporta i  načina života, odgajajući pritom brojne generacije domaćih nautičara, a među njima i danas proslavljene olimpijce. Vodeći se krilaticom „Jedriti se mora“, istim geslom koje njeguje i legendarni JK 3. MAJ, itekako prepoznajemo i cijenimo domaće klubove koji promiču ovaj prekrasni sport te na taj način uvelike doprinose tjelesnom i mentalnom zdravlju, kao i razvoju mladeži u lokalnoj zajednici u kojoj djeluju. Veliko nam je zadovoljstvo u tome podržati i JK 3. MAJ te se nadamo da će ih jedrilica uspješno služiti dugi niz godina i da će u njoj uživati brojne generacije mladih jedriličara“, poručio je član Uprave ACI d.d., Josip Ostrogović.

Osim što je, kao regionalni predvodnik u nautičkom turizmu, jedan od temeljnih stupova cjelokupnog nacionalnog turizma Republike Hrvatske, ACI je također i jedan od najsnažnijih promotora jedrenja u Hrvatskoj. Kao tvrtka koja u 2023. godini slavi jubilarnu 40. obljetnicu poslovanja, ACI u nautičkoj zajednici posebno cijeni i poštuje organizacije koje su svojim radom također postale lokalnim, ali i nacionalnim simbolom dugovječnosti i tradicije izvrsnosti. Jedrilicu klase Optimist ponajprije će koristiti dječji uzrasti. Na taj način potiče se najmlađe generacije Riječanki i Riječana upravo na bavljenje jedrenjem, kao sportom koji podrazumijeva izrazito aktivan život te učestalo provođenje vremena na otvorenom – i to na najkvalitetnijem mogućem zraku, onom morskom. 

„Jedriličarski klub 3. MAJ jedini je jedriličarski klub u Rijeci kojem je od izuzetne važnosti upravo rad s djecom i koji kontinuirano razvija omladinski i natjecateljski pogon. Aktivno radimo na promicanju jedrenja među najmlađim kategorijama, a u ovom trenutku brojimo 8 aktivnih natjecatelja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Budući da imamo tu privilegiju živjeti u blizini mora, dužni smo omogućiti djeci boravak na moru i sportske aktivnosti koje more nudi. Stoga smo pokrenuli kampanju „Jer jedriti se mora!“ kojom smo kroz pristigle donacije do sada prikupili značajna financijska sredstva za nabavku novih plovila, a kampanja traje i dalje. Stoga u ime cijelog Kluba od srca zahvaljujem g. Josipu Ostrogoviću i ACI-ju na prepoznavanju potreba Kluba i naših zajedničkih ciljeva te vrlo važnom doprinosu za ostvarenje istih“, zaključio je predsjednik Jedriličarskog kluba 3. MAJ, Vojko Gorše.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže