Povežite se s nama

Vijesti

Aktiviran Vatrogasni centar Grobnik u borbi protiv koronavirusa s pet soba za samoizolaciju

Objavljeno

na


Općina Jelenje je, kao odgovorna jedinica lokalne samouprave,  uz pomoć Civilne zaštite i DVD-a Jelenje  povećala stupanj pripravnosti na jelenjskom području.

– U Dražicama je aktiviran Vatrogasno-spasilački centar Grobnik koji je u ova neizvjesna vremena spreman za pružanje pomoći mještanima koji u svojem kućanstvu nisu u mogućnosti provesti mjeru samoizolacije, odnosno žive u zajedničkom domaćinstvu s rizičnim grupama kao što su onkološki bolesnici, kronični bolesnici, djeca, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje te dodao kako centar ima na raspolaganju pet soba, a svaka je odvojena i ima sanitarni čvor, krevet, klimu. Objekt ima ima i zaseban ulaz.

Kako navode iz jelenjske lokalne samouprave epidemija i koronavirus je za svih nova situacija i iskustvo, ali sukladno našim mogućnostima pomoći ćemo najpotrebitijima.

Podsjetimo, aktiviran je Stožer civilne zaštite Općine Jelenje i uveden info broj koji je 24 sata na raspolaganju mještanima – 051 230 – 313 (0-24 h) . Prema informacijama koje imamo, na današnji dan, u samoizolaciji je na našem području ukupno 12 osoba. Za pretpostaviti je da će broj osoba u idućim tjednima rasti, zato smo stanje pripravnosti u našoj sredini odlučili dignuti na veću razinu, poručuju iz Općinske uprave.

– Pozivam i ovim putem ako ima netko od naših sumještana ili osoba koji se nalaze na području općine Jelenje, a dolaze iz virusom zahvaćenih područja da se jave područnom uredu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bi dobili daljnje upute, a sve u svrhu zaštite njihovog zdravlja ali i zdravlja svih nas.  Do sada smo, uz aktiviranje Stožera Civilne zaštite Općine Jelenje, uveli mjere zatvaranja vrtića, ograničavanja javnih skupova, organizirali smo dostavu kuhanih obroka od strane Crvenog križa, kao i dostave hrane i lijekova. Također, zatvoreni su ugostiteljski i uslužni objekti, napomenuo je Marčelja, dodajući da se pripremaju mjere za pomoć poduzetnicima i zakupcima poslovnih prostora.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram