Povežite se s nama

Crna kronika

Berišić o zapaljenim autima: Elektrika bi mogla biti krivac za požar

Objavljeno

na

Policijska uprava primorsko-goranske još je u ponedjeljak ujutro izvijestila kako su tijekom noći na području Opatije i Rijeke izgorjela tri automobila, no interes javnosti se za tu vijest poprilično povećao nakon što se otkrilo da su dva zapaljena automobila u Opatiji koristila obitelj Berišić, koja drži više ugostiteljskih objekata u Rijeci.

Točne okolnosti se još uvijek utvrđuju, iako je sam očevid dovršen tijekom ponedjeljka. Da su policijski službenici iznimno ozbiljno shvatili opatijski slučaj potvrđuje i informacija kako su također angažirani djelatnici Centra za kriminalistička vještačenja iz Zagreba.

U službenoj objavi PU PGŽ navedeno je kako je uzrok požara ljudski faktor, pa se nagađa kako se radi o podmetnutom požaru, a za više informacija zamolili smo Zvonka Berišića.

“Oko četiri sata ujutro probudila me eksplozija te sam vidio kako se sa stražnjeg dijela BMW-a širi vatra i odmah sam alarmirao vatrogasce. Još uvijek nije potpuno jasno zbog čega je došlo do požara. Policija zasad sve detaljno istražuje, ne otpisuju ni mogućnost da je do požara došlo podmetanjem, ali ja bih prije rekao kako je u pitanju nekakav tehnički kvar. Dobio sam tijekom utorka informacije kako ovo nije jedini slučaj u posljednje vrijeme u Hrvatskoj da se zapalio BMW, pa postoji ozbiljna sumnja da se radi o kvaru na elektrici vozila”, rekao nam je Berišić.

U slučaju izgorjelog vozila u Rijeci u kojem se stradao automobil marke Toyota policija je utvrdila kako je požar podmetnut, no ne vjeruje se da su ova dva slučaja povezana.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram