Povežite se s nama

Mozaik

Besplatna škola za “bajkere”

Objavljeno

na
Dana 14.03.2015. godine, moto udruga “Karavana za život – bikeri na cesti” (UKZŽ), tj. njen riječki ogranak, uz punu suradnju s MUPom, službom za sigurnost cestovnog prometa,  organizira poligon sigurne vožnje za sve motocikliste skuteraše i ljubitelje vožnje na dva kotača na poligonu autoškola na Srdočima s početkom u 09.00h.

U teorijskom dijelu predstavnik MUPa (gosp. Skeledžić ili Jurković) upozorit će na nepravilnosti, tj. neodgovorno ponašanje u prometu kako motociklista tako i ostalih sudionika u prometu, ujedno će prikazati statistike unesrećenih i poginulih u proteklom periodu, teorijski dio vodit će i Predsjednik UKZŽ, Mladen Stjepan Vitković – Stipko koji će u svom izlaganju pokušati objasniti zašto stradavaju motociklisti, zašto NAS ne vide na cesti, te kako pravilno kočiti, čemu služi i kada se koristi prednja i zadnja kočnica, koji su uvijeti za sigurnu vožnju motora, o stanju motora, o pneumaticima uz fotografije načešćih prekršaja.

Nakon teorijskog djela, prionut će se na onaj dio koji je svima zanimljiviji uz stručnu izvedbu i pokazne vježbe Željka Marinovića – Žaca.

Praktični će dio sadržavati tehnike pravilnog kočenja prednjom kočnicom, tehnike pravilnog kočenja zadnjom kočnicom, pravilno kočenje s obje kočnice, tehnika upravljanja obrnutim upravljanjem tzv. “kontraefektom”, tehnika pravilnog položaja tjela kod vožnje, tehnika podizanja motora, izbjegavanje prepreka kao i iznenadno kočenje na pijesku.

Ovom se akcijom UKZŽ pokušava “žešće” uključiti u pomoć općoj edukaciji koja će u konačnici dovesti do smanjenja stradavanja motociklista jer je statistika zaista poražavajuća.  U akciju su također uključeni: Rijeka Promet, HAK, kao i Milord pub u čijim će se prostorijama i odvijati predavanje

Osim ove, istovjetna akcija održat će se i 11.04.2015. godine, kao i akcije MUPa “Sigurno na dva kotača” koja bi se održala na Korzu dana 02.04.2015. godine uz već poznatu “Motociklom u život” koja se već tradicionalno održava na Grobniku.

Organizatori se nadaju da će se odazvati poveći broj motociklista i skuteraša, budući da je poligon potpuno besplatan i da se iz ove edukacijske vježbe itekako ima šta naučiti i možda prenijeti svoja zapažanja na one koji će biti spriječeni prisustvovati istoj.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram