Povežite se s nama

Izbori

Burić: Grad Rijeka ima dijagnozu, a stranka Bura ima lijek

Objavljeno

na
Stranka Bura želi transparentno vođenje kampanja i zato prva izlazi s podacima o imovinskoj kartici svog gradonačelničkog kandidata i poziva druge da učine isto. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Kao gradski vijećnik uvijek sam se borio za istinu i činjenice u korist naših građana, a to planiram raditi i dalje, rekao je kandidat za gradonačelnika Hrvoje Burić.

„Na moje pisano vijećničko pitanje koje sam postavio 2. travnja dakle prije 24 dana u kojem sam zatražio odgovor na pitanja koliko službenih poslovnih kartica ima gradonačelnik, te da mi se, kao vijećniku da uvid ili izlistaju kopije prometa banke za svaku karticu, u razdoblju od svibnja 2017. do travnja ove godine, odgovor nisam dobio. Dvoje zamjenika gradonačelnika, a sada kandidata za gradonačelnika davno su trebali upitati svog šefa i odgovoriti javnosti na pitanja poput ovoga. Jednako tako moraju objasniti kakvu to praksu imaju oni koji sada upravljaju našim gradom“, dodaje Burić.

Poslovnik  o radu Gradskog vijeća obvezuje gradonačelnika na odgovor u roku 8 radnih dana, i taj rok davno je prekoračen, upozoravaju u Buri.

„Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik u odlasku je obećao dostaviti podatke o tome koliko je gradska uprava progledala kroz prste Uljaniku i koliko desetaka milijuna kuna je olakšao proračun grada kako bi posrnulo brodogradilište dobilo oprost komunalne naknade. Smatram da je izuzetno važno da sadašnji kandidati i bivši zamjenici napuste takvu praksu i ukoliko stvarno žele bolje ovom gradu i svima nama Riječankama i Riječanima promjene svoj obrazac ponašanja. Bura ni do sada a niti u budućnosti neće takve podatke skrivani od javnosti“, naglasio je Burić.

Pozvao je i sve kandidate, unatoč tome što to nije zakonska obaveza da javnosti predstave svoju imovinsku karticu.

„Do sada smo tu praksu provodili u prethodnim kampanjama što svi jako dobro znate. Ako želimo biti transparentni to treba ponovno učiniti. Predstavit ću vam ono što imam i sada pred izbore kao i na kraju mandata i pokazati račune za novac utrošen u kampanji“, istaknuo je Burić.

Burić je predstavljajući svoju imovinu rekao kako posjeduje stan na Trsatu za koji plaća kredit, 2000 kvadrata građevinskog zemljišta na Krku i brodicu Adriatic vrijednu 15 000 eura.

Do sada smo u kampanju utrošili oko 50 000  kuna, od moje ušteđevine, od donacija i prihoda stranke.

„Birače pozivam da dobro razmisle kome dati glas i da svakako izađu na izbore. Ja nikome ne dugujem ništa i sigurno na mjestu gradonačelnika neću imati obavezu vratiti kroz poslove s gradom novac utrošen u kampanju. Dovoljno je samo prebrojati plakate, vidjeti kako mnogi kandidati troše novac kao pijani bogataši, predstavljaju se na skupocjenim jahtama, masno plaćaju Internet  oglašavanje , intervjue i gostovanja na nacionalnim medijima. Istovremeno kada ih se pita odakle im novac i gdje su im računi za to odgovaraju protupitanjima i pokazivanjem prstima prema drugim kandidatima. Bura jamči istinske i duboke promjene u takvoj klijentelističkom obliku ponašanja, gdje se kampanja financira iz tuđeg džepa, a usluge se plaćaju dizanjem ruku i dodjeljivanjem poslova. Stranka Bura će donijeti transparentnost poput Bure – vjetra donosi čist zrak i jako dobru vidljivost“, zaključio je Burić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram