Povežite se s nama

Vijesti

Civilna zaštita stanovnicima Općine Jelenje dostavit će uskrsne pakete

Objavljeno

na
Jedinstveni upravni odjel Općine Jelenje kao sastavni dio Civilne zaštite do danas je obradio i izdao oko 800 propusnica. Zahtjevi za propusnicu izdaju se online, i to od prvog dana. Naime, Općina Jelenje nabavila je aplikaciju za obradu i slanje, stoga jelenjska administracija nije bila zatrpana neriješenim zahtjevima. Sve je radio jedan čovjek iz ureda, dok su ostali djelatnici bili usredotočeni na teren, javlja Općina Jelenje u svojoj objavi koju prenosimo:

Od početka travnja svi zahtjevi zaprimaju se putem aplikacije Ministarstva na: https://epropusnice.gov.hr. Općina za mještane koji nemaju sustav e-Građanin i dalje zaprima zahtjeve putem prijašnjeg online obrasca na: https://bit.ly/33G8EtQ

Osim uredskog posla i svakodnevne administracije veoma je aktivan i terenski rad po našem Jelenju.

– Na području Općine Jelenje mobilizirana je operativna snaga DVD Ivan Zoretić Španac – Jelenje, koja provodi ophodnje područjem općine Jelenje u poslijepodnevnim satima te pravna osoba Komunalno društvo Jelen koja provodi ophodnje područjem općine Jelenje u jutarnjim satima, na svakodnevnoj bazi. Vozila su opremljena zvučnom i svjetlosnom signalizacijom, a osobe označene prslukom i akreditacijom. Do sada je II. policijska postaja postupala samo u jednom slučaju, a sve zbog oglušivanja na zamolbu o napuštanju prostora od strane članova CZ-a Općine Jelenje. Također, u Općini Jelenje osigurali smo 24-satno telefonsko dežurstvo na broj 051/230-313 te je do sada ukupno odgovoreno na oko tisuću poziva. Na mail adresu civilne zaštite Općine Jelenje civilnazastita@jelenje.hr do sada je stiglo i odrađeno je oko 700 mailova, kaže načelnik Stožera Civilne zaštite Općine Jelenje Dino Piljić, dodajući kako je Vatrogasno-spasilački centar Grobnik dodatno dezinficiran i opremljen te u slučaju potrebe u mogućnosti primiti pet osoba. Osim tog centra, u slučaju potrebe predviđeni su i dodatni prostori.

Za potrebe postrojbe civilne zaštite nabavljena je dovoljna količina zaštitne opreme:

  • maski – 100 komada
  • rukavica – 500 komada
  • reflektirajućih prsluka -100 komada
  • akreditacija – 50 komada
  • dezinficijensa – 10 L

– Članovi Civilne zaštite osim izdavanja propusnica te davanja servisnih informaciju putem maila i telefona, dodatno su u više navrata na kućne adrese dostavljali neophodne potrepštine. U tjednu pred Uskrs aktivirat ćemo dodatni broj članova postrojbe Civilne zaštite koji će biti raspoređeni na podjeli prigodnih paketa. Podjela uskrsnih paketa u našoj sredini i ove godine nesmetano će se održati, uz prilagodbu trenutnoj situaciji. Inače, starije i nemoćne mještane obilazi osoba koja je zadužena za njih od strane Centra za socijalnu skrb. U suradnji s njom se potrebitima dostavljaju nužne potrepštine, ali i pomaže u nekim dodatnim sitnim poslovima. Na području općine Jelenje na taj se način brine za petnaest osoba. Za sada nije bilo potrebe za angažiranjem dodatnih ljudi. Općina Jelenje kao institucija, ali i njezini stanovnici, dobro su se prilagodili situaciji zbog brojnih kanala komunikacije i razmjene informacija, što se u ovim kriznim vremenima pokazalo kao ključno za sigurnost svih nas, kaže Dino Piljić.

Općinski načelnik Robert Marčelja donio mjere pomoći zakupcima poslovnih prostora u Jelenju.

– Našim zakupcima poslovnih prostora odgođena je naplata najma i komunalne naknade za iduća 3 mjeseca. Cilj je u potpunosti otpisati dug. Stoga će se moj prijedlog naći na idućoj sjednici Općinskog vijeća. Također, roditelji su oslobođeni plaćanja vrtića za period u kojem je vrtić zatvoren – kazao je Marčelja.

Napomenimo i to da su u Jelenju otvorena i brojna gradilišta. Naime, izgradnja nove škole i dvorane, reciklažnog dvorišta, kao i izgradnja prometnice od mjesta Brnelići do Trnovice napreduje prema planu i za sada nema zastoja u izgradnji.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram