Povežite se s nama

Mozaik

CTK Rijeka organizira Zimsku školu s brojnim online radionicama

Objavljeno

na

IlustracijaPo prvi put otkad organiziraju Zimsku školu, koja omogućuje učenicima da tijekom zimskih školskih praznika uče i zabavljaju se uz informatičke i multimedijalne radionice, u Centru tehničke kulture Rijeka održat će sve radionice u potpunosti online.

Za najduže zimske praznike do sad, pripremili su šest radionica koje će se održavati od 4. do 13. siječnja 2021. Radionice će se baviti programiranjem, spačkama na računalu, izradom GIF-a, 3D modeliranjem te fotografijom i animiranjem.

Sve radionice vodit će iskusni predavači, koji će polaznike obavijestiti o tome jesu li primljeni na radionicu te im poslati link putem kojeg će se spojiti u vrijeme predviđeno za održavanje radionice.

Šest besplatnih radionica za ispunjene zimske praznike

Radionica Pythona, uvest će polaznike u svijet programiranja s programski jezikom koji nosi naziv zmije. I to vrlo opasne zmije! Radionica je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda, a održavat će se od 4. do 8. siječnja od 10 do 12 sati. U srijedu, 6. siječnja, na blagdan Sveta tri kralja radionice neće biti.

Ako se voliš zafrkavati i zadavati svojim ukućanima glavobolje s računalima, za tebe je radionica Spačke na računalu. U 90 minuta naučit ćeš kako podići atmosferu među svojim prijateljima i obitelji. Radionica je namijenjena zafrkantima svih dobi, a održat će se u utorak, 5. siječnja, u 12 sati.

U prvom tjednu naše Zimske škole možeš se još uključiti u radionicu 3D modeliranja u programu Tinkercad, koja je namijenjena učenicima od 3. do 5. razreda osnovne škole. Radionica koja će te uvesti u svijet 3D modeliranja traje 90 minuta, a održat će se u dva termina – na tebi je da izabereš koji ti bolje odgovara. Ponedjeljak, 4. siječnja, od 14 do 15:30 ili petak, 8. siječnja, od 14 do 15:30.

U drugom tjednu Zimske škole održat će se još jedna radionica 3D modeliranja, a na njoj će polaznici izrađivati stalak za mobitel! Svi polaznici će u programu SketchUP napraviti 3D model stalka za svoj mobitel, a ekipa iz CTK Rijeka isprintat će njihove stalke koje će potom moći pokupiti i odnijeti kući. Radionica je namijenjena učenicima od 6. do 8 razreda osnovne škole, a održat će se u ponedjeljak i utorak, od 11. do 12. siječnja od 11 do 12:30. Radionicu provodimo u suradnji s Hrvatskim savezom brodomaketara.

Na radionici izrade GIF-a izrađivat ćemo GIF-ove o partnerskim odnosima i vezama. Radionica je namijenjena mladim osobama od 15 do 30 godina, a održat će se u utorak i srijedu, od 12. do 13. siječnja od 13:00 do 14:30 sati. Radionicu provodimo u suradnji s udrugom SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava.

Želiš li sam izraditi svoju foto-priču, prijavi se na radionicu Fotografija i novi mediji koja je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole. Od osnova fotografije, snimanja do animiranja u jednu zajedničku priču – sve to ćemo proći na trodnevnoj radionici, koja će se održati od 11. do 13. siječnja od 15 do 16:30 sati. Radionicu provodimo u suradnji s Udrugom filmskih entuzijasta AnimatoRI.

Prijaviti se možeš putem prijavnice u na internetskoj stranici Centra tehničke kulture Rijeka.

Zimsku školu donosimo uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže