Povežite se s nama

Vijesti

Ekonomski fakultet u Rijeci partner u projektu vrijednom više od 2 i pol milijuna eura

Objavljeno

na


Znanost je bila jasna– budućnost je u našim rukama i ovisi o našoj posvećenosti oceanima i morima. Održivo plavo i zeleno gospodarstvo jedini su odgovor na sve izraženije klimatske promjene kojima svjedočimo.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, kao jedini partner iz Hrvatske, od studenoga 2019. godine sudjeluje u provedbi projekta pod nazivom Capacity Building of BLUE Economy Stakeholders to Effectively use CROWFUNDING (BLUE CROWFUNDING) financiranoga od strane Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF). U provedbu projekta, koji traje do 2022. godine, uključeno je 12 partnera iz osam mediteranskih zemalja. Nositelj projekta je Institute for Comprehensive Development Solutions (e-zavod) iz Ptuja u Sloveniji.

U našoj Regiji život i običaji usko su vezani uz more te manifestiraju ogroman potencijal u Plavom gospodarstvu koje obuhvaća sve aktivnosti povezane s oceanima, morima ili obalnim područjima s ciljem jačanja ekonomskog rasta i razvoja, povećanja radnih mjesta i poboljšanja životne sredine uz istovremeno očuvanje eko sustava. 

Osnovni cilj projekta je potaknuti inovacijske kapacitete malih i srednjih poduzeća povezanih s Plavim gospodarstvom „Blue economy“ kroz korištenje platformama crowfundinga te uključivanje i predstavnike lokalne uprave i samouprave kroz organizirane edukacije i ciljane aktivnosti kako bi povećali potencijal svojih projekata i nastaviti uspješno koristiti paralelno javna sredstva i donacije, prikupljene u kampanjama crowfundinga.

Radionice, konferencije i  pokretanje samih kampanja u sektoru Plavog gospodarstva rezultirat će povećanjem broja korisnika iz javnog i privatnog sektora koji će imati dovoljno znanja da mogu svoje poslovanje unaprijediti koristeći crowfunding kampanju. 

Kroz razdoblje trajanja projekta u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Rijeci bit će organizirane edukacije namijenjene studentima, malim i srednjim poduzetnicima kao i predstavnicima regionalne vlasti. 

Projekt na razini Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci vodi doc. dr. sc. Marko Tomljanović zajedno s jedanaest članova EFRI projektnog tima. 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram