Povežite se s nama

Vijesti

Evo zašto je otpala fasada na novoj zgradi

Objavljeno

naBura koja je tijekom cijelog četvrtka harala Rijekom nanijela je sveukupno višemilijunsku štetu, a ima i dosta oštećenih zgrada.

No, dok za neke od njih i nije toliko čudno da ih je olujna bora oštetila, pravi šok doživjeli su u četvrtak prijepodne stanari novih POS-ovih zgrada na Hostovom bregu nakon što im je bura otkinula praktički cijelu fasadu.

Brojni Riječani postavljali su pitanje kako je moguće da na potpuno novoj zgradi nastane takva šteta nakon praktički prve jake bure. Investitori tvrde da je sve napravljeno prema pravilima struke te da je uzeto u obzir da je Rijeka prilično vjetrovit grad, ali očito nisu računali i na mogućnost olujne bure, koja posljednjih godina i nije toliko rijetka na Kvarneru.

Kako je zapravo došlo do ovako velike štete u razgovoru za HRT pokušao je odgovoriti građevinski stručnjak

“Nije stvar u buri, već u loše izvedenom poslu. Ove zgrade su već jednom vještačene i dokazano je da nije poštivana tehnologija. Prilikom gradnje kiša je padala cijelo vrijeme, ispirala je taj sloj ljepila koje je trebalo držati te ploče. Naravno da je trebao samo jedan trenutak da se na samo jednom malom dijelu odvoji fasada i da zatim sve to kompletno vjetar odnese i baci dolje”, rekao je sudski vještak.

Obnova fasade, prema najavi investitora, trebala bi započeti već ovog tjedna, naravno ukoliko to vremenske prilike dozvole.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram