Povežite se s nama

Sport

Fešta košarke u Rijeci: Sjever bolji od Juga

Objavljeno

na
Nakon odličnog košarkaškog spektakla u Vukovaru na red je došla i Rijeka. Sve se spremalo za košarkaški spektakl. Dvadeset druga po redu All-Star utakmica oduševila je oko dvije tisuće navijača koji su došli vidjeti ono najbolje od hrvatske košarke.

“Dvorana Zamet već dugo nije vidjela ovoliko košarkaške publike”, rekao je u jednom trenutku pročelnik Odjela za sport grada Rijeke Igor Načinović. Od ranog jutra krenuo je spektakl na Zametu, točnije od 9:00 sati ujutro kada su najmlađi imali svoju priliku na Kids Dayu. U 15:00 sati mogli smo uživati u utakmici selekcija Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije (2001. godište). Zanimljivo je spomenuti da je prva All-Star utakmica odigrana upravo u Rijeci 1974. godine u dvorani Mladost.

No, prebacimo se na samu utakmicu, odnosno ovogodišnjem revijalnom All-Star susretu. Selekcija Sjevera pobijedila je Jug sa 136:122 (29:32, 36:30, 41:12, 30:39). Najučinkovitiji u sastavu Sjevera bili su Ante Toni Žižić s 33 i Lovro Mazalin s 25 koševa. Filip Kraljević s 24 i Toni Vitali s 21 poenom bili su najefikasniji u ekipi Juga. Održana su natjecanja u tricama i zakucavanjima. Najbolji u tricama bio je Fran Pilepić iz KK Cedevita, dok je najatrktivniji u zakucavanjima bio Dino Cinac.Najkorisniji igrač All-Star utakmice (MVP) bio je Lovro Mazalin s 25 poena, šest asistencija i tri ukradene lopte. Najbolji strijelac bio je mladi Ante Žižić sa 33 poena.

Uz uobičajena natjecanja u tricama i zakucavanjima nastupila je plesna skupina Cedevitasice i akrobatska skupina Dunk Kings iz Ljubljane. U poluvremenu smo mogli vidjeti lijepu gestu hrvatskih reprezentativaca, odigrali su revijalnu utakmicu s paraolimpijcima (sjedeća košarka) za što su dobili posebne ovacije iz publike.

HKS

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže