Povežite se s nama

Mozaik

Festivalska večer za pamćenje u Malinskoj, Kuljanić ponovno pobijedila

Objavljeno

na


Koliko su Malinska i MIK nedostajali jedno drugom vidjelo se već u ranim poslijepodnevnim satima kada su se jastučićima, majicama i onime što se raspolagalo rezervila sjedišta u publici pa tek onda išlo na plažu ili u obilazak lijepe Malinske. Općina Malinska – Dubašnica je ugostila mikovsku festivalsku večer zajedno s Općinom Punat i Gradom Krkom i sve je bilo baš kako treba. Nekoliko kapi kiše tijekom proba izvođača nije pokolebalo nikoga, jednostavno se mikovska večer trebala dogoditi u punom sjaju. I tako je i bilo.

Ispred tek otvorenog Interpretacijskog centra maritimne baštine Malinska Dubašnica DUBoak na pozornicu su izašli svi izvođači zajedno, a prekrasnu sliku upotpunio je načelnik Općine Malinska – Dubašnica Robert Anton Kraljić koji se zahvalio svima koji su dali doprinos da ova večer bude jedinstvena te zaželio svim izvođačima puno uspjeha. Napomenimo kako su domaćini izvođače ugostili upravo u spomenutom centru te su svi uživali razgledavajući ovo zdanje na ponos Malinskara koji su se pokazali izvrsnim domaćinima.

Do posljednjeg mjesta ispunjeno gladalište pljeskom je pozdravilo sve izvođače, a nakon svih izvedenih skladbi započeo je i revijalni program u kojem su nastupali Mladen Grdović, Andrina Frleta, Klapa Tić, Martina Majerle i Erik Balija, a u isto vrijeme brojali su se glasovi mikovske publike.

A malinskarska publika odlučila je – identično kao i kastavska: treće mjesto publika je dodijelila skladbi “Kvarnerska Vila” (Robert Grubišić – Mirjana Bobuš – Robert Grubišić/Frane Frleta) koja je osvojila 119 glasova, druga je klapa Tić sa skladbom “Srce je srićno” (Robert Grubišić – Vjeko Alilović – Robert Grubišić/Ivan Načinović) i sa 134 glasom, dok je pobjedu odnijela Karin Kuljanić sa skladbom “Fala ti na jubavi” (Goran Šarac – Robert Pilepić – Aleksandar Valenčić) sa 164 glasa malinskarske publike.

U ukupnom plasmanu, nakon dvije festivalske večeri, vodi Karin Kuljanić sa 50 bodova, druga je klapa Tić sa 42 boda, dok je treća Andrina Frleta s 36 bodova.

Izvedbom pobjedničke skladbe završila je festivalska večer koju će sudionici mikovske karavane dugo pamtiti po izuzetnom gostoprimstvu domaćina i sjajnoj publici.

Ostalo nam je još uživati u velikom finalu koje će se održati u subotu 25. lipnja na riječkom Trgu Riječke rezolucije, gdje će riječka publika odlučiti o pobjedniku festivala, ali gdje će se dodijeliti i sve nagrade MIK-a 2022. Ulaznica još ima u prodaji, stoga ne čekajte!

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže