Povežite se s nama

Sport

Filipović ignorirao pitanje o RK Kozali, pričao samo o RK Zametu kojeg su preuzeli SDP-ovci

Objavljeno

na
Rukometni klub Kozala posljednjih godina bilježi sve bolje rezultate, imaju sve više članova i djece na treninzima, ali unatoč tome kad je u pitanju sufinanciranje rada iz gradskog proračuna putem Riječkog sportskog saveza, ipak poprilično zaostaju za novčanom potporom koju dobiva RK Zamet koji je već dulje vrijeme u krizi.

Tu temu je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grad Rijeke tijekom Aktualnog sata otvorio vijećnik Robert Salečić iz Unije Kvarnera, kad još javnosti nije bilo poznato da će upravljanje RK Zametom preuzeti istaknuti SDP-ovci koji su stranački kolege i partneri gradonačelnika Marka Filipovića.

“RK Zamet perjanica rukometa je u rasulu,  ostao je bez prve lige, bez trenera i uprave. Grad opet planira ugurati neki novac tamo koji onda netragom curi. S druge strane imamo RK Kozala koji ima račun u plusu, u kojem igraju riječka djeca i trener Riječanin. Sve su postigli vlastitim rukama i tamo su ljudi koji očito znaju što rade. Volim RK Zamet i poštujem sve igrače koji su tamo ponikli, ali tamo nešto ne štima. Zanima me hoćemo li Grad podržati RK Kozala onako kako će i Zamet s obzirom na to da su sada u istoj razini”, upisao je Salečić.

Gradonačelnik Filipović je u svom odgovoru pričao samo o RK Zametu čiji su čelnici od ovog tjedna SDP-ovci Željko Jovanović i Ivica Lukanović.

Filipović je kazao kako je situacija u RK Zamet vezana za upravu i članove. “Putem RSS podržavamo sve klubove bez obzira na situaciju u kojoj se nalaze i nastojimo pomoći koliko je moguće u skladu sa zakonskim mogućnostima. U RK Zamet sportski dio je posložen. U kontaktu sam s ljudima kojima je do Zameta stalo. Mislim da su na tragu rješenja, ali ne možemo očekivati rezultate preko noći. Potrudit ćemo se da ih kroz naredne godine vratimo na staze stare slave. Adekvatno financiranje sporta nije pitanje samo jedinica lokalne samouprave nego i nacionalno pitanje. Neki pravilnici nisu doneseni, a kada budu doneseni nadam se da će sport biti financiran s nacionalne osnove. Konkretne odgovore oko vodstva i skupštine RK Zamet će iznjedriti njihovi članovi uz pomoć RSS”, rekao je gradonačelnik na sjednici prošlog tjedna.

Salečić je replicirao kako mu gradonačelnik ništa nije odgovorio o RK Kozala nego je samo govorio samo o RK Zamet. “Kozala je došla svojim rukama do toga gdje su sada, a u RK Zamet smo upumpali hrpu novaca. Da se razmišlja o pomoći RK Kozala, dakle drugom kolektivu koji je na istoj razini kao RK Zamet”, istaknuo je gradski vijećnik.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.02.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa (Jelačićev trg 3) dana 02.i 04.03.2024. godine iznimno raditi od 6:30 do 13 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produljivati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže