Povežite se s nama

Vijesti

FMTU-u dodijeljen prestižni certifikat kvalitete UNWTO TEDQual

Objavljeno

na
U parku Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, u utorak , 7. srpnja 2020. održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen najnoviji uspjeh tog fakulteta – dobivanje prestižnog certifikata kvalitete UNWTO TEDQual, koji mu je dodijelila Svjetska turistička organizacija. Certifikat su predstavile: rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opartija Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana i prodekanica za razvoj izv. prof. dr. sc. Dina Lončarić.

”Ponosni smo što se ovaj certifikat dodjeljuje na razdoblje od 1 do 4 godine,a mi smo odmah dobili na 4 godine. Zahvaljujem prodekanici Lončarić i cijelom timu na velikom trudu i angažmanu. Ovim dobivamo jedinstvenu potvrdu kvalitete naše ustanove, kao i poticaj daljnim aktivnostima. Hrvatska je prepoznata kao turistička destinacija, a sad anaš Fakultet i kao obrazvona institucija u području turizma. U svijetu je 86 institucija na ovome spisku, a samo 27 iz Europe. Ovo veliko proznanje nosi sobom i obvezu da držimo kvalitetu na visokom nivou”, rekal je dekanica Smolčić Jurdana.

”Naš Fakultet izvodi 2 preddiplomska, 4 diplomska i 2 doktorska studija te cijeli niz programa cjeloživotnog obrazovanja. Upravno je četverogodišnji profram ”Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu” prijavljen za dobivanje ovog certifikata. Do sad je taj program završilao preko 4 tisuće studenata. pri evalucaiji ispunjeno je čak 95,14 % kriterija za dobivanje ovog certifikata”, istaknula je prodekanica Lončarić.

”Osobito mi je zadovoljstvo što mogu čestitati dekanici, prodekanici i cijelom  Fakultetu. Znamo da je ovaj Fakultet prestižna, elitna akademska destinacija, jedna od najboljih na Sveučilištu u Rijeci u privlačenju stranih studenata. Dobiti ovo priznanje od agencije UN-a svakako je prestižno, kao i naći se u društvu Beča, Cerna, Barcelone… Ovo je priznanje kruna dugogodišnjeg ustrajnog rada. Želimo razvijati odgovorni turizam, održivi turizam i dostupni turizam, a isto takvo želimo razvijati i obrazovanje. Želim naglasiti i kako je ovaj Fakultet primio najbolje ocjene studenata – visokih čak 4,5 u prosjeku za organizaciju online nastave i učenje na daljinu. I inače su ocjene studenata za ovaj Fakultet iznimno visoke. Ovo je priznanje i svojevrsna kruna mandata dekanice Smolčić Jurdane i njenog tima i predstavlja bitan iskorak za Fakultet, ali i za cijelo Sveučilište”, zaključila je rektorica Prijić Samaržija.

__________

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) dodijelila je Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci certifikat kvalitete UNWTO.TedQual za studijski program Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu na razdoblje od 2020. do 2024. godine.

UNWTO.TedQual je program zaklade UNWTO.Themis čiji je glavni cilj poboljšati kvalitetu programa obrazovanja, osposobljavanja i istraživanja. U tu svrhu definirani su kriteriji ocjenjivanja – koji se univerzalno primjenjuju na bilo koju instituciju – kako bi se, između ostalog, nastojalo izmjeriti učinkovitost njihovog akademskog sustava, kao i stupanj njihove uključenosti u turističku industriju i potreba studenata u te programe. UNWTO.TedQual certifikat je dokaz izvrsnosti obrazovnih programa u području turizma i dodjeljuje se na razdoblje od jedne do najviše četiri godine. Trenutno 86 institucija u svijetu, od čega 27 u Europi imaju certificirane programe.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu je jedina ustanova u Republici Hrvatskoj koja je u potpunosti orijentirana na obrazovanje, razvoj ljudskih resursa i znanstvena istraživanja u području turizma, ugostiteljstva i održivog razvoja. Za evaluaciju je Fakultet prijavio četverogodišnji preddiplomski sveučilišni studijski program Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu koji se izvodi u sjedištu Fakulteta u Opatiji i studijskom centru Zabok. Cilj je studijskoga programa osposobljavanje studenata za rješavanje kompleksnih poslova i vođenje ekonomskih procesa u području poslovne ekonomije u turizmu i ugostiteljstvu. Specifičnost je programa veliki broj sati stručne prakse koju studenti obavljaju u nekoj od 33 stručne baze diljem Hrvatske. Do sada je na ovom programu diplomiralo 4079 studenata, a godišnje se upisuju 362 studenta, od čega 212 u Opatiji i 150 u Zaboku.

Nakon detaljne provjere i procjene kvalitete studijskog programa Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu UNWTO ocijenio je studijski program visokom ocjenom (95,14% maksimalnih bodova), te je programu dodijelio certifikat UNWTO.TedQual na maksimalno moguće razdoblje od četiri godine. Ovime je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu postao jedini aktualni nositelj ove svjetski priznate oznake kvalitete obrazovnih programa u području turizma u Republici Hrvatskoj.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram