Povežite se s nama

Vijesti

Formiran Gospodarski savjet Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Objavljeno

na


Gospodarski savjet čine ugledni gospodarstvenici koji svojim znanjem i iskustvom podržavaju rad institucije i aktivno doprinose razvojnim procesima Fakulteta.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu jeosnovao Gospodarski savjet s ciljem snažnijeg povezivanja s gospodarstvom kao jamstva kontinuiranog prepoznavanja i zadovoljavanja potreba tržišta rada. Gospodarski savjet će, kao savjetodavno tijelo, doprinositi unapređivanju i inoviranju znanstvene, stručne i nastavne aktivnosti fakulteta s ciljem sinergijskog djelovanja znanosti i prakse na svim razinama, a posebice u funkciji razvoja gospodarstva s naglaskom na turizam, ugostiteljstvo i održivi razvoj.

Predsjednik Gospodarskog savjeta jedirektor Hrvatske turističke zajednice mr. sc. Kristjan Staničić, koji poručuje„Članovi savjeta su ugledni i priznati gospodarstvenici, odnosno predstavnici menadžmenta vodećih hotelsko-turističkih poduzeća, financijskih institucija te lokalne uprave i samouprave. Riječ je o pojedincima koji će svojim znanjem i iskustvom dati značajan doprinos budućim razvojnim procesima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u jačanju njegove prepoznatljivosti i izvrsnosti“.

Ostali članovi Gospodarskog savjeta suMarina Medarić, predstavnica Primorsko-goranske županije koja će obnašati funkciju zamjenice predsjednika Gospodarskog savjeta, dok će u svojstvu članova savjeta biti Vesna Bartolović Stančić iz Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Tonči Boras iz Sunce koncern d.d., Rikardo Hesky iz Jadranka hoteli d.o.o., Ela Komlen iz Milenij hoteli d.o.o., Tomislav Korošec iz Arena Hospitality Group d.d., Kristijan Pavić iz ACI d.d., dr. sc. David Poropat iz Valamar Riviera d.d. te Tina Turk Lupieri iz Maistra d.d.

Značaj Gospodarskog savjeta sadržan je u aktivnom učešću u kreiranju strateških razvojnih dokumenata Fakulteta i doprinosu u definiranju standarda zanimanja i standarda kvalifikacija kao polazišta inoviranja studijskih programa i nastavnih planova u sklopu projektaIzvrsnost i učinkovitost u visokom obrazovanju u polju ekonomije, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Europski socijalni fond i dr.

Poseban naglasak u radu Gospodarskog savjeta bit će na poticanjui razvoju znanja i vještina studenata kroz unapređivanje stručne prakse i aktivnu suradnju studenata i poslodavaca u izradi završnih i diplomskih radova, kao i u rješavanju konkretnih problema u praksi te izradi istraživačkih studija i stručnih projekata. Upravo je u tom kontekstu direktor HTZ-a Kristjan Staničić studentima 4. godine održao predavanje i prezentaciju na temu „Hrvatska turistička zajednica u kontekstu pozicioniranja hrvatskog turizma“,a u sklopu koje je predstavio ključne promotivne aktivnosti te izazove dinamičnog turističkog tržišta.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže