Povežite se s nama

Kultura

Gala koncert riječke primadone Kristine Kolar

Objavljeno

na
Gala koncert sopranistice Kristine Kolar, riječke primadone i hrvatske operne zvijezde koja uspješno gradi međunarodnu karijeru, na programu je HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 31. siječnja 2015. u 20.00 sati.

Uz orkestar i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca, a pod dirigentskim vodstvom glasovitog maestra Nikše Bareze, uz Kristinu Kolar nastupit će i njeni gosti: tenor Žiga Kasagić, bariton Robert Kolar te bas Siniša Štork.

Svojim sugrađanima i vjernoj publici koja je prati od početaka njene, danas blistave karijere, Kristina Kolar ovoga puta će se predstaviti programom koji je istodobno atraktivan i pjevački zahtjevan, a na kojem će se naći i arije kojim je Kristina osvajala ne samo riječku i hrvatsku, već i svjetsku opernu publiku, poput “Qui Radames verra.. O patria mia”, arije Aide iz istoimene Verdijeve opere.

Podsjetimo, protekla je, 2014. godina za nju bila  iznimno uspješna. Kristina Kolar godinu je započela u Operi u Freiburgu, u Njemačkoj. Potom je, osim u Rijeci, pjevala u Zagrebu, Ljubljani, Mariboru i Splitu. Na Splitskom je ljetu, kao uostalom ranije u Rijeci i Zagrebu,   s velikim uspjehom pjevala Aidu, a istom je ulogom oduševljavala publiku u Japanu na jednomjesečnoj turneji s mariborskom Operom.

Osim arije Verdijeve Aide, Kristina Kolar izvest će arije i drugih vječnih opernih heroina poput Bellinijeve Norme, Puccinijevih Madame Butterfly i Turandot, Verdijeve Leonore iz “Moći sudbine”, Giordanove Maddalene de Coigny (iz opere “Andrea Chenier”), a otpjevat će i “Ave Maria” Pietra Mascagnija.

“U njezinu glasu i zatvorenih očiju mogli ste doživjeti svaku Aidinu emociju”; “Kristina Kolar bila je Floria Tosca kakvu se samo može poželjeti!”;  “Sve je očarala sopranistica Kristina Kolar, duboko se glumački i emotivno spojivši s ulogom”, “Belkantistički razrađenih fraza, sigurne pjevačke tehnike i s finim osjećajem za glazbeni protok, dala je produhovljene kreacije”; “Savršenih visina, sjajno izrađene dinamike, mekih zapjeva i upečatljivih izvedbi arija”. Tako su o kreacijama Kristine Kolar, eminentne predstavnice mlađe generacije hrvatskih opernih pjevača pisali kritičari tijekom prošle godine.

Podsjetimo, solo pjevanje studirala je  u Zagrebu u klasi prof. Ljiljane Molnar –Talajić, a diplomirala u klasi Zdenke Žabčić Hesky, te zbog odličnog uspjeha predložena za rektorovu nagradu. Usavršavala se u Milanu na Accademia Lirica del Rotary Internacional, u klasi maestra Giuseppea Montanarija. Kao solistica ostvarila je uloge u nizu glazbeno-scenskih djela repertoara opere od kojih treba  izdvojiti :  Nabucco (Abigaille), Aida (Aida), Tosca (Tosca), Carmen  (Carmen) , La Gioconda (Laura), Cosi fan tutte (Dorabella), Cavalleria rusticana (Santuzza), Adriana Lecuvreur (Principessa), La forza del destino (Preziosilla), Hamlet (Kraljica Gertrude)…

HNK Zajc

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram