Povežite se s nama

Vijesti

Gdje je nestalo vijećničko pitanje o “krvnoj grupi i psihičkom stanju Rijeka plusa”?

Objavljeno

naGradska tvrtka Rijeka plus na čelu s direktorom Željkom Smojverom trenutno vodi pet sudskih postupaka protiv medija koji su kritički proteklih mjeseci izvještavali o radu te jedne od najbitnijih tvrtki u gradskom vlasništvu.

Jedna od tužbi Rijeka plusa je i ona protiv portala Fiuman.hr te se u njoj pozivaju na Konvenciju o zaštiti ljudskih prava.

“Zanimljivo da ste se u tim tužbama pozivali da su ti mediji počinili neimovinsku štetu povredom prava osobnosti i to, kumulativno, pravo na tjelesno zdravlje, pravo na duševno zdravlje, pravo na ugled, čast i zadovoljstvo, pravo na dobro ime, pravo na osobnost i pravo na vlastitu sliku odnosno lik. Sad je meni nejasno, možete li mi pisanim putem odgovoriti, pošto je Rijeka plus očito postala osoba, dostaviti krvnu grupu, tlak, psihičko i tjelesno stanje društva Rijeka plusa”, rekla je vijećnica Ivona Milinović na 20. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke u svom odgovoru Smojveru. U članku 73. Poslovnika GV-a, naime, navodi se “Član Vijeća koji je postavio pitanje može na sjednici Vijeća iznijeti mišljenje o dobivenom odgovoru i postaviti dopunsko pitanje koje se može odnositi isključivo na pojašnjenje dobivenog odgovora.”

Nije Milinović jedina koja je prije puna dva tjedna zatražila pisani odgovor na svoje vijećničko pitanje, no za razliku od svih ostalih koji su to zatražili, njezino pitanje jednostavno je “nestalo”. Rok za pisani odgovor na vijećničko pitanje je osam radnih dana, pa je time i prekršen Poslovnik Gradskog vijeća Grada Rijeke. Svi ostali vijećnici koji su zatražili pisane odgovore na svoja pitanje te su odgovore proteklih dana i zaprimili.

Upit zbog čega je nestalo ovo vijećničko pitanje uputili smo gradskoj upravi, kao i predsjedniku GV-a Andreju Poropatu.

Inače, u ovom slučaju nestalog pitanja zanimljivo se podsjetiti i na naš nedavno objavljeni članak:

Rijeka plus od javnosti “skrivala” zapisnike Nadzornog odbora, Skupštine i Skupova radnika

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram