Povežite se s nama

Biznis

Germanwings povezuje Rijeku i Düsseldorf

Objavljeno

na
Njemački niskobudžetni avioprijevoznik Germanwings najavio je od iduće turističke sezone uvođenje nove zrakoplovne linije koja će povezivati Rijeku i Düsseldorf. Prema službenoj objavi nove zrakoplovne linije dva puta tjedno od srpnja do listopada povezivat će Rijeku s Düsseldorfom, jednim od glavnih zrakoplovnih čvorišta kompanije i glavnim gradom pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Zrakoplovi će letjeti četvrtkom, s polaskom u 11:10 sati iz Düsseldorfa, te subotom, kada će let prema Krku kretati u poslijepodnevnim satima. Germanwings je time proširio ponudu letova prema hrvatskim gradovima, te je i Rijeka ušla u društvo Dubrovnika, Splita, Zadra i Zagreba, kamo redovito lete zrakoplovi te kompanije.

Najavu Germanwingsa potvrdio je i direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić, kazavši kako je riječ o više nego dobro došlom iznenađenju u sezoni u kojoj će riječki aerodrom, kako je u više navrata najavio, oboriti svoj dosadašnji rekord po broju putnika.

Ova godina predstavlja prekretnicu za riječki aerodrom i po tome što bi od jeseni po prvi put nakon 20-ak godina trebao ostati otvoren za komercijalni zračni promet i u zimskim mjesecima. Razlog tome je pokretanje nove aviokompanije, pod nazivom Limitless airways, u vlasništvu švedske tvrtke Scandjet koja se dosad bavila zračnim prijevozom mahom turista iz skandinavskih zemalja do destinacija u Hrvatskoj, BiH te Italiji.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram