Povežite se s nama

Mozaik

Gitaristički recital Srđana Bulata u Guvernerovoj

Objavljeno

naPred nama je još jedan koncert iz ciklusa „Lisinski u Guvernerovoj palači”, riječ je o gitarističkom recitalu Srđana Bulata koji će se održati 14.11.2018. Srđan Bulat jedan je od najboljih hrvatskih glazbenika novijeg vremena, izuzetne naobrazbe i širokih umjetničkih vidika. Repertoar Srđana Bulata obuhvaća kreativna parabola od klasičnih do suvremenih skladatelja koji su skladali za gitaru. Sa stranica KD „Lisinski” prenijeti ćemo nekoliko informacija kako bismo najavili koncert:

Srđan Bulat (Split, 1986.) stekao je naobrazbu u splitskoj Srednjoj glazbenoj školi Josip Hatze i Općoj gimnaziji Marko Marulić te na Umjetničkoj akademiji u Splitu (gdje je dobio i Rektorovu nagradu Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2006./2007.). Godine 2010. diplomirao je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dobitnik je Dekanove nagrade, Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2009./2010. i priznanja Summa cum laude za najboljeg studenta generacije. U srpnju 2014. godine diplomirao je s pohvalama na Royal Academy of Music u Londonu, kao prvi gitarist s ovih prostora koji je dovršio poslijediplomski studij na toj prestižnoj ustanovi. Završio je poslijediplomski specijalistički studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Osvajač je najviših nagrada na gotovo svim najprestižnijim svjetskim natjecanjima za klasičnu gitaru, kao i brojnih specijalnih nagrada, među kojima se ističu nagrade za najbolju interpretaciju španjolske glazbe. Dobitnik je gotovo svih hrvatskih nagrada za mlade umjetnike. Svirao je kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom, Splitskim komornim orkestrom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom…

Koncert Srđana Bulata  spada u kategoriju koncerata koje se jednostavno mora posjetiti i svi koji to učine neće požaliti.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram