Povežite se s nama

Mozaik

Gotovo 9.000 maškara proplesalo riječkim Korzom, spaljen pust “Römerkruella Adventić”

Objavljeno

na
Brz i žestok ovogodišnji Riječki karneval ovu nedjelju je obilježila Međunarodna karnevalska povorka. Brojni programi u nešto manje od mjesec dana jednostavno su proletjeli, ali svakako ostavili svakome da uživa u manifestacijama po svojem guštu, a bilo je svega – od sporta, koncerata, pjesme, maškaranih tanci do humanitarnih događanja.

Maškarane grupe, točnije njih 93 s ukupno 59 alegorijskih kola,  pokazale su  svoje predivne maske koji su vrijedno izrađivale tijekom cijele godine. Mogli smo vidjeti robote, građevinarce, barbike, poštare, vikinge i brojne maske koje su svojim šarenilom okupirale riječki Korzo. Trasom je prošetalo i 12 inozemnih grupa iz Italije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Indije, Kine i Republike Sjeverne Makedonije te su u pravom smislu riječi stvorile međunarodno maškarano ludilo.

Ovogodišnje izdanje 41. Međunarodne karnevalske povorke tradicionalno je završilo prolaskom Halubajskih zvončara i vraćanjem ključa Grada Gradonačelniku  Rijeke. U režiji grupe Pom-F-Ri i ove  godine je spaljen Pust “Römerkruella Adventić” čime je Riječki karneval službeno priveden kraju, a zabava se nastavlja na brojnim gradskim lokacijama duboko u noć gdje još uvijek traje pravo maškarano ludilo.

Pažnju je privukao svojom maskom i riječki gradonačelnik Marko Filipović koji se maskirao u Barbie s natpisom “Lipa” na leđima, a meštar Sandi u Kena s natpisom “Radosti” na leđima.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže