Povežite se s nama

Vijesti

Grad Opatija potpisao ugovor za dogradnju vrtića u Veprincu

Objavljeno

na


U četvrtak su u Gradu Opatiji potpisani ugovori za izgradnju dječjeg vrtića Veprinac. Ugovore su potpisali gradonačelnik Ivo Dujmić i direktor zagrebačke tvrtke EDING d.o.o. Marko Pavlović.

Vrijednost gradnje novog dječjeg vrtića Veprinac, područnog vrtića Dječjeg vrtića Opatija iznosi 7.124.935,25  kuna od čega će 5.435.717,05 kuna biti pokriveno bespovratnim sredstvima iz EU fonda dok će ostatak financirati Grad Opatija.

Grad Opatija sredstva je dobio na natječaju Ministarstva poljoprivrede tipa operacije 7.4.1 Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu Programa ruralnog razvoja RH.

Prijavljenom projektu Grada Opatije, za dogradnju zgrade u kojoj je smješten dječji vrtić i područna škola Veprinac, odobreno je bespovratnih 5.435.717,05 kn.

Postojeća zgrada će biti dograđena sa sjeveroistočne strane, što će omogućiti boravak djece u adekvatnim uvjetima, usklađenim s državnim pedagoškim standardom.

Dječji vrtić u Veprincu djeluje u prostoru Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov Opatija, Područne škole Veprinac u jednoj kombiniranoj odgojno-obrazovnoj skupini poludnevnog i cjelodnevnog programa. Trenutačno je upisano 32-oje djece, a cilj je dograditi i proširiti vrtićki prostor za veći kapacitet, oko 50 djece. Dogradnjom novog prostora vrtića poboljšat će se uvjeti rada i života stanovnika Veprinca te uštedjeti u troškovima prijevoza koje imaju roditelji predškolaca, istaknuo je gradonačelnik Ivo Dujmić prilikom potpisivanja ugovora, prilikom čega su se poštivale mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom.

Izvođač radova je tvrtka EDING d.o.o., Zagreb. Radovi na dogradnji vrtića trebali bi trajati 18 mjeseci.

Za sada se, obzirom na trenutnu situaciju u državi, svi građevinski radovi na području Grada Opatije kojima je Grad investitor nastavljaju planiranom dinamikom.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram