Povežite se s nama

Vijesti

Grad Rijeka objavio novi obrazac poreza na potrošnju

Objavljeno

naIz gradske uprave se obavještavaju obveznici poreza na potrošnju Grada Rijeke da se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine primjenjuje novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se dostavlja Gradu Rijeci Odjelu gradske uprave za financije do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

Zakonom o  izmjenama i dopunama Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (“Narodne novine” broj 147/14) propisan je novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine podnosi do 20. dana u mjesecu za prethodni mjesec.

Navedenim izmjenama i dopunama propisano je da se obračunska prijava, odnosno mjesečni izvještaj o obračunatom porezu na potrošnju i dalje podnosi nadležnom poreznom tijelu općine ili grada koji poslove utvrđivanja poreza nisu prenijeli na Ministarstvo financija, Poreznu upravu, u ovom slučaju Gradu Rijeci, Odjelu gradske uprave za financije, pojedinačno za svaki poslovni prostor na području grada Rijeke na propisanom obrascu.

Utvrđenu obvezu porezni obveznik dužan je platiti kao i do sada do posljednjeg dana u mjesecu za prethodni mjesec.

Za obračunsko razdoblje do 31. prosinca 2014. godine obračunska prijava se podnosi na starom obrascu

Prijava poreza na potrošnju može se elektronički potpisati i dostaviti i putem online obrasca koji su dostupni na web adresi: http://rimis.rijeka.hr/rimis/Index.asp?strID=15 .

Obrasci se mogu dostaviti i u pisarnicu Grada Rijeke, Titov trg 3 ili poštom na adresu: Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za financije, Korzo 16, 51000 Rijeka.

Za sve upite o gradskim porezima obratite se na brojeve telefona:
(051) 20 96 78; 20 96 74; 20 96 11; 20 92 34 ili putem e-maila gradski.porezi@rijeka.hr.

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram