Povežite se s nama

Vijesti

Grad Rijeka planira ponovno graditi i otkupiti POS stanove

Objavljeno

na
Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom Grada Rijeke početkom ovog tjedna objavio je novu dopunsku listu prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje s ukupno 409 imena, od njih 420 prijavljenih.

Interes je dakle iznimno velik, no nije tajna da u Rijeci postoji i veliki broj građana koji su iznimno teškoj financijskoj situaciji već dulje vrijeme, odnosno spadaju u kategoriju socijalnih slučajeva koji nemaju riješeno stambeno pitanje i ne žive u prikladnom prostoru.

Na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke u sklopu Aktualnog sata vijećnik Vedran Sabljak iz Hrvatskih laburista postavio je pitanje gradonačelniku Vojku Obersnelu ima li u Rijeci praznih stanova.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako nema niti jednog praznog stana koji bi bio primjeren za stanovanje, a da nije ili iznajmljen ili u postupku dodjele nekome po listi prioriteta za dodjelu stanova u najam. Dio stanova neadekvatnih za stanovanje ponuđen je na prodaju, a dio je ponuđen u najam u viđenom stanju.

Obersnel je nadodao na kraju svog odgovora i da Grad Rijeka razmišlja da ponovno izgradi te potom otkupi stanove izgrađene po modelu POS-a i dodijeli ih po listi prioriteta.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram