Povežite se s namaRiječki gradonačelnik Vojko Obersnel odazvao se na apel kojeg je Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka uputio dobrovoljnim davateljima krvi da su zalihe krvi nedostatne i darovao krv.

KBC Rijeka – Klinički zavod za transfuzijsku medicinu uputio je apel dobrovoljnim davateljima krvi da su nedostatne zalihe krvi i pozvao sve darivatelje da daruju krv. Darivatelji su se i ovog puta odazvali u velikom broju i pokazali svoju plemenitost pa je praktički u roku od 24 sata prikupljeno 387 doza krvi.

Kako je naglasila Predstojnica Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu prof. prim. dr. sc. Sanja Balen, dr. med, ljeti su zalihe krvi male, ali ipak dostatne, no situacija se može promijeniti unutar nekoliko sati, s obzirom na povećani broj turista koji posjećuju našu zemlju. Dnevna potreba se kreće oko 50-tak doza, prosječno se dnevno daruje oko 30 doza krvi.

Gradonačelniku Vojku Obersnelu ovo je bio 23 darivanje krvi, a prigodom darivanja uputio je poziv svima koji to mogu da se odazovu pozivu na darivanje i na taj način pomognu onome kome će ta krv trebati.

Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka opskrbljuje krvnim pripravcima zdravstvene ustanove s područja tri županije te godišnje prikuplja oko 25 000 doza krvi. Krv se može darivati krv KBC Rijeka – Klinički zavod za transfuzijsku medicinu, Krešimirova 42, Rijeka svaki dan od 8 – 15 sati, a srijedom od 8 – 19 sati.

Grad Rijeka