Povežite se s nama

Mozaik

Grobničkim fijokom ispisana nova stranica maškaranih događanja

Objavljeno

na
Olujna bura, hladnoća i snijeg koji je padao na trenutke itekako ozbiljno – što je to za jake maškarane i zvončarske snage? Da ovakvi uvjeti stvaraju samo dodatnu snagu potvrdili su danas Maškarana kumpanija Grad Grobnik i Grobnički dondolaši koji su povorku započetu u gradu okončali spektakularno u atriju kaštela koji se pokazao kao idealno mjesto za ovakav događaj, za Grobnički fijok.

“Grobnički fijok” je manifestacija u organizaciji Mesopusne kumpanije Grad Grobnik, a u kojoj je ova popularna maškarana udruga u svom kaštelu ugostila Grobničke dondolaše, koji su u svom pohodu stigli predvođeni itekako veselom maškarnom kumpanijom u čijem je sastavu bilo nekoliko kraljica Riječkog karnevala kao i načelnica Općine Čavle. Usprkos teškim vremenskim uvjetima, kao za “dešpet” povorka je stigla u kaštel u kojem su po prvi put u njegovom atriju Grobnički dondolaši  napravili svoje zvončarsko kolo. Oko samog dondolaškog kola domaćini su stvorili i maškarano kolo te je to doista bila slika za pamćenje, slika koja je pokazala kojom snagom i radošću Grobnik baštini svoju tradiciju. Podsjetimo, ovom manfestacijom pokrovitelj Općina Čavle zahvaljuje ovim dvjema udrugama jer su pravi Grobnički fijok – ukrasi svoje općine. A kako je ove godine maškaranih događanja na kapaljku, vidjelo se koliko ona fale svim ljubiteljima maškara.

Ono što je svakako posebnost ove manifestacije jest i promocija novih suvenira – grobničkog fijoka namijenjenog ljepšem spolu u vidu jedinstvenog ukrasa za kosu, a sa znakom Grobničkih dondolaša, te bedža Mesopusne kumpanije Grada Grobnika. Posjetiteljima i sudionicama su podijeljeni suveniri i već se njihovim pojavljivanjem vidjelo da su – pun pogodak. 

Svojim dolaskom događanje su uveličali i meštri Riječkog karnevala Toni i Sandi te kraljica Dora, a druženje svih sudionka uz glazbu te palentu kumpiricu, kupus i kobasice u režiji Udruge Palentar nastavilo se do kasnog popodneva. Grobnički fijok se tako pokazao kao sjajan potez koji je u ova neka tmurna vremena ljudima vratio osmijeh na lice.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram