Povežite se s nama

Mozaik

Halubajski zvončari dobili svoju slikovnicu

Objavljeno

na

Foto: Goran Kovacic/PIXSELLTradicija Halubja našla se i u slikovnici! S obzirom da su Halubajski zvončari ponos Primorsko-goranske županije, ali i cijele Hrvatske , jer oni su hrvatsko kulturno nematerijalno dobro i kao takvi su uvršteni na UNESCOvu listu, riječka spisateljica Tatjana Udović došla je na ideju da tu tradiciju kroz slikovnicu približi najmlađima. Zanimljivu priču popratila je simpatičnim šarenim ilustracijama Alena Udović-Korutaro, a dokumentirala fotografijama Aleksandra Jurdana.

„U dječjoj priči „Halubajski zvončari“ srce prati ritam veselosti u doba maškaranja koje vuče korijene primorskog kraja i čakavskog dijalekta. Priča se plete u obiteljskom okruženju s
koljena na koljeno, objavljujući tradicionalnim puhanjem u rog, u čast Sv. Antona, da je vrijeme Antonje i maškaranog ugođaja.

Djeca našeg primorskog kraja s lakoćom će usvojiti ovu srdačnu i izvornu priču, dok će priča djecu iz drugih krajeva poučiti nečemu novom, što u sebi nosi ljepotu i ljubav zavičaja koju
nam je autorica podarila“, piše recenzentica T.Jedriško-Pančelat. „Halubajski zvončari su užanca do ke se drži na područje Halubja radi očuvanja halubajskega identiteta“, zaključila je Tatjana Udović na kraju slikovnice.

Cijena slikovnice iznosi 40 kuna

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram