Povežite se s nama

Vijesti

HGSS spašavao oca i bebu na Platku

Objavljeno

na
U nedjelju oko podneva putem Centra 112 zatražena je pomoć u spuštanju teško oboljele planinarke s Učke. Jedan član je obzirom na blizinu odmah priskočio u pomoć dok je istovremeno i tim spašavatelja krenuo s opremom kako bi oboljelu planinarku transportirao do kola hitne pomoći. Obzirom da se grupa planinara odlučila samostalno započeti transport, akcija je ubrzana te je planinarka predana hitnoj pomoći prije nego li je tim Gorske službe spašavanja iz Rijeke došao na mjesto događaja.

Istovremeno, dok se riješavala intervencija na sa poziv grupe sa Učke, došao je i poziv u pomoć sa ceste Platak – Jelenje. Naime otac s dvogodišnjom bebom je zapeo u snijegu s autom. Nakon što nije uspio osloboditi auto, krenuo je pješice prema Platku. No iznimno nepogodni hladni vremenski uvjeti, praćeni jakim vjetrom ubrzo su uzeli danak te je započelo pothlađivanje osoba. Otac je toga vrlo brzo postao svjestan i koristeći mobitel pozvao pomoć.

U navedeno vrijeme na Platku se nalazila ekipa članova HGSS koji su odmah preusmjereni na hitan transport. Koristeći motorne saonice probili su se kroz snijeg te došli do oca s djetetom. Nakon toga su ih vrlo brzo prebacili na Platak gdje su utopljeni, javlja službeni portal GSS-a Rijeka.

Ovaj slučaj može poslužiti i kao pouka svima koji se nađu u sličnoj situaciji da odmah pozovu pomoć na broj 112, kako ne bi došlo do tragičnih ishoda.

 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram